Saturday, 22 April 2017

SET KESIHATAN WANITA - KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA

Kam Haryatie Abdul Mutalib | 02:25 |
Assalamualaikum, 

Apa khabar para pembaca blog Mommy Shahab? 

Terima kasih kerana sudi melawat blog ini. Saya doakan anda semua sentiasa sihat sejahtera dan dalam lindungan serta rahmat Allah sentiasa.

Dalam entry kalini, saya nak share tentang KESIHATAN WANITA.  

Ramai WANITA di luar sana (termasuklah saya sendiri suatu masa dulu), yang kurang mengambil berat tentang kesihatan sendiri. 

Biasanya sebagai IBU dan ISTERI,  kita memang selalu utamakan suami dan anak-anak dulu kan. 

Contohnya, ada antara ibu-ibu yang sibuk sangat sampai terpaksa skip breakfast pagi-pagi sebab terkejar-kejar dengan urusan kerja dan persekolahan anak-anak. 

Even surirumah pun ada jugak yang kadang-kadang sibuk sangat uruskan rumahtangga, suami dan anak-anak sampai tak sempat makan dengan betul. Makan bila sempat jer. 

Memanglah sebagai ibu, kita nak pastikan keluarga semua cukup keperluan, tapi janganlah sampai mengabaikan kesihatan diri sendiri. 

Bayangkan kalau kita sebagai IBU sendiri jatuh sakit, siapa pulak nak uruskan kita, suami dan anak-anak nanti? 

Sebab tulah, sebagaimana PENTING PERANAN WANITA dalam sebuah keluarga, macam tulah juga PENTING MENJAGA KESIHATAN WANITA itu sendiri. 

Seronok sangat kalau suami dan anak-anak selalu ambil berat kesihatan isteri/ibu dan belikan makanan sihat dan suplemen untuk jaga kesihatan. 

So jom kita tengok apakah NUTRISI yang sangat penting dalam hidup seorang WANITA.


PANDUAN NUTRISI WANITA DI SETIAP PERINGKAT UMUR

 
Kesibukan wanita zaman sekarang dah tak sama macam zaman atuk nenek kita dulu kan. 

Kalau dulu, kebanyakan wanita hanya jaga keluarga saja dan duduk kat rumah. 

Tapi sekarang, wanita pun sama-sama ada karier dan menjadi penyumbang utama kepada pembangunan ekonomi keluarga dan masyarakat. 

Jadi penting sangat untuk semua wanita jaga kesihatan sejak dari peringkat awal semasa masih anak dara lagi. 



NUTRISI UNTUK WANITA MUDA
MULTIVITAMIN, VITAMIN C, OMEGA 6, PROTEIN

 Untuk wanita muda terutama yang lingkungan umur awal 20-an dan belum berkahwin atau belum ada anak, biasanya masa ni adalah masa yang paling sesuai untuk kita kejar impian dalam studies/career. 

Masalah stress semasa study/kerja memang normal masa ni. Stress boleh menyebabkan perubahan hormon yang juga boleh menyebabkan masalah kulit, keletihan, period tak teratur dan jugak obesiti. 

Ramai wanita bersedia nak berkahwin dalam tempoh ni, so mestilah kena concern dengan kecantikan kan. Hehe. Sangat penting juga untuk wanita jaga kesihatan supaya ia bina asas kesihatan yang baik untuk future baby nanti. 



NUTRISI UNTUK WANITA SEBELUM DAN SEMASA HAMIL
MULTIVITAMIN, VITAMIN C, VITAMIN B, PROTEIN, CALCIUM, OMEGA-3, IRON
 Kesihatan ibu bakal menentukan kesihatan baby dalam kandungan. Jadi sangat penting wanita ambil vitamin macam B-Complex sebelum pregnant untuk mencegah kecacatan bayi seperti spina bifida. 

Masa pregnant, kebanyakan nutrisi dari badan ibu akan disalur kepada baby. Jadi sebab itulah kebanyakan ibu akan rasa kurang sihat bila badan sendiri tak cukup nutrisi. 

Bila mula saja pregnant, mulalah banyak masalah kesihatan datang. Datang morning sickness, sakit-sakit badan, cramp kaki, keletihan, sakit kepala dan macam-macam lagi masalah yang ada. 

Tapi kalau badan ibu cukup nutrisi, InsyaAllah banyak masalah dapat dikurangkan dan dapat menghadapi tempoh kehamilan dengan lebih sihat dan bertenaga. 

Perkembangan dan tumbesaran baby juga sempurna dan sihat. Saya sendiri amalkan Set Hamil Shaklee masa hamil anak keempat. Masa tu pun umur dah 37 tahun. Alhamdulillah saya tiada sebarang masalah sepanjang kehamilan sampai bersalin pun sangat mudah.

Jemput baca pengalaman saya di sini:-



NUTRISI UNTUK WANITA BERSALIN + MENYUSU
MULTIVITAMIN, VITAMIN C, PROTEIN, CALCIUM, OMEGA-3, IRON, ALFAFA
 
 

Tahniah atas kelahiran baby! Sekarang dah ada orang baru yang perlu dijaga selain diri sendiri dan suami. 

Jadi wanita lepas bersalin kenalah sentiasa sihat, fit, cergas bertenaga untuk menjaga orang-orang tersayang. 

Ibu WAJIB ambil nutrisi yang lengkap ye untuk elak berlaku kes meroyan. Maklumlah, sudahlah badan kehilangan banyak darah waktu bersalin, urat putus di sana sini, kurang tidur pula waktu dalam pantang.

Disamping itu,  dengan nutrisi lengkap, badan kita akan dapat menghasilkan SUSU IBU yang cukup dan berkhasiat untuk kesihatan baby. Bila ibu sihat, InsyaAllah baby juga akan sihat. 

Bagi saya sendiri, pengalaman bersalin dan menyusu kali pertama dan kedua (sebelum kenal Shaklee) memang banyak sangat cabarannya.

Syukur Alhamdulillah, pengalaman bersalin kali ketiga dan keempat dengan SET BERSALIN SHAKLEE, memang banyak membantu. saya sendiri rasa lebih sihat dan cergas bertenaga, susu badan meriah dengan izin Allah. 

Jemput baca pengalaman saya berpantang sebelum dan selepas kenal Set Berpantang Shaklee di sini: 



NUTRISI UNTUK WANITA BERUSIA
MULTIVITAMIN, OMEGA-6, PROTEIN, CALCIUM, OMEGA-3, POLYPHENOLS


Bagi wanita berumur 40 tahun ke atas, pada masa ni banyak nutrisi dalam badan yang dah hilang. Lebih-lebih lagi hormon biasanya akan terganggu lepas menopaus. 

Jadi waktu ni, ramai lah antara wanita akan rasa sakit-sakit lutut, pinggang, susah nak berjalan dan solat macam biasa. 

Dan ramai juga akan hadapi masalah penyakit 3 serangkai macam darah tinggi, diabetes dan jantung jika tak amalkan pemakanan dan nutrisi sihat dari awal. 

Jika Mak atau Nenek kita banyak alami masalah kesihatan, jom hadiahkan mereka dengan nutrisi sihat ni. Mudah-mudahan dapat bantu mereka menjalani sisa-sisa kehidupan mereka dengan lebih baik. InsyaAllah. 

Ooppsss, bukan mak atau nenek je. Saya sendiri pun akan masuk umur 40-an tak lama lagi. Of coz saya sendiri WAJIB ambil semua ni.



CADANGAN VITAMIN SHAKLEE UNTUK KESIHATAN WANITA
  

Berdasarkan keperluan nutrisi di atas, ini adalah vitamin Shaklee yang kami cadangkan untuk setiap peringkat umur wanita. 

InsyaAllah, dengan mengamalkan nutrisi sihat Shaklee ni, seseorang wanita akan dapat menjalani kehidupan seharian dengan kesihatan yang lebih sempurna. 

Kalau nak dapatkan konsultasi PERCUMA dan HARGA TERBAIK, boleh hubungi saya yer. InsyaAllah saya akan bantu anda. 

Saya harap perkongsian ilmu ini dapat membantu SEMUA WANITA di luar sana, menjalani kehidupan seharian dengan lebih SIHAT, CERGAS, BERTENAGA dengan izin Allah. 

WANITA, KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA!! :)

Jika anda rasa entry ini bermanfaat untuk semua wanita, mohon anda share link ini dengan lebih ramai orang. Terima kasih. 

Thanks for reading!

~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? Hubungi saya untuk:-

FREE CONSULTATION  BEST PRICE and BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Friday, 24 February 2017

APA ITU "LANDMARK STUDY"? - IN LAY MAN TERM

Kam Haryatie Abdul Mutalib | 16:56 |
Apa itu "Landmark Study"?

Saya nak share secara ringkas (in lay man terms) apa benda "Landmark Study" ni...Dari beberapa bulan lepas lagi saya cakap mengenai landmark study ni. Penting ke?

FYI, "Landmark Study" ni adalah kajian yg dibuat dalam tempoh masa yang panjang iaitu lebih 20 tahun. http://www.landmarkstudy.com/

Contoh kalau kita buat experiment tentang sikap anak di rumah. Kita kumpul data dari anak tu umur 1 thn sampai lah umur 20 thn. Hah, dapatlah satu landmark study .

Landmark Study ni menunjukkan tahap kesihatan, tahap Nutrisi & "dietary supplement usage patterns" bagi 3 golongan:

1) Yang tak consume any supplements
2) Yang consume other supplements selain Shaklee
3) Yang consume supplement Shaklee

And u know what....The results is amazing utk mereka yg mengamalkan Shaklee lebih 20 tahun! "Landmark Study" ini adalah satu seumpanya di dunia yer..

Dan  SHAKLEE  is  THE ONLY SYARIKAT SUPPLEMENT DI DUNIA , yg sanggup terima offer dari 3rd party utk buat "Landmark Study" ni!

Betul... ada produk yg proven bagus bila consume 1-2 tahun. Tapi kalau kita terus continue ambil utk jangka masa panjang, ia mungkin beri kesan sampingan kepada badan. Siapa tahu kan?? Sebab mereka tak ada Landmark Study..

Kebanyakan kajian saintifik yang dibuat oleh syarikat supplemen & kesihatan » mostly untuk jangka masa yang pendek

Dan ini kurang bersesuaian kerana penyakit yang kebiasaannya mengambil tempoh masa 10 ke 30 tahun untuk bertapak dan mengganas di dalam tubuh kita!!

Di sinilah pentingnya "Landmark Study". Hanya Shaklee sahaja yang berani melakukan "Landmark Study ", iaitu kajian > 20 tahun untuk menguji keberkesanan pengambilan produk Shaklee ke atas pengamalnya.

Sebab apa?? Sebab Shaklee benar-benar yakin produknya berkesan. So, buatlah pilihan yg bijak bila anda nak makan any vitamins

Gambar ni antara salah satu "Landmark Study" yg dibuat oleh Shaklee » Mary dan kembarnya.

Mary adalah pengamal produk Shaklee lebih dari 20 tahun, manakala kakak nya tidak.
Boleh nampak kan perbezaannya?


Ok, saya juga sedang bayangkan, keadaan saya umur 60 tahun nanti. Andaikata ditakdirkan panjang umur, macam mana agaknya ye? Tak pe, umur je 60, tapi saya seperti 40 tahun. Masih tetap Mommy Shahab yang sweet, comel dan awet muda ^_^. Jangan marah 😊.

Alhamdulillah, bulan lepas saya berpeluang join roadshow bersama Dr. Bruce Daggy (PHD in Nutritional Biochemistry), Senior Vice President R&D & Chief Science Officer Shaklee.

Beliau datang dari US untuk explain dengan lebih detail tentang LANDMARK STUDY kepada semua pengguna Shaklee di Malaysia, betapa selamatnya supplement Shaklee ni walaupun diamalkan dalam jangka masa yang panjang.





Seriously kami semua sangat teruja dengan segala ilmu yang kami dapat tentang Landmark Study . Kami semakin yakin dengan keberkesanan dan keselamatan kesemua produk Shaklee dan kami sangat-sangat bersyukur dipertemukan dengan Shaklee.

Shaklee dah banyak bantu saya dan seluruh keluarga mendapat kesihatan yang lebih baik. Kami memang takkan cari produk lain lagi dah. Kami yakin untuk consume semua produk Shaklee sehingga ke akhir hayat kami.

So apa lagi tentang LANDMARK STUDY ni?

Saya akan cerita lebih detail dengan beberapa bukti kajian yang telah dijalankan ke atas pengguna-pengguna Shaklee selepas mereka consume selama lebih 20 tahun dalam entry seterusnya.
Stay tuned 😊.



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


MASTER 2B KAM HARYATIE
Certified Shaklee Product Consultant
Shaklee ID : 954522
comecoze79@gmail.com
012-256 7572(Call, SMS, WhatsApp) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...