Follow Us @kamharyatie

Saturday, 20 April 2019

The Biggest Loser - Bonus Terbesar #JOMDETOX!

Saturday, April 20, 2019 0 Comments

Alhamdulillah. Program #JomDetox dah masuk Batch 8.0. Makin lama makin ramai yang join program ni. Apa tak nya. Asal kami join program #JomDetox ni sebab nak selesaikan masalah kesihatan. Sebab terlalu banyak toksin dalam badan, macam-macam penyakit lah yang singgah.

Bagi yang masih blur apa maksud detoks, jemput baca di sini dahulu ye.

Detoks: Kaedah Mengeluarkan Racun Dari Badan (sila klik)

Friday, 22 March 2019

Friday, 1 February 2019

Pokok Tenggek Burung

Friday, February 01, 2019 0 Comments


Korang pernah tengok tak pokok ni? Nama dia pokok tenggek burung. Masa first time tengok pokok ni berbunga dengan bentuk burung macam ni, Subhanallah. Cantik sangat ciptaan Allah. 

Orang melayu biasa panggil pokok tenggek burung sebab bentuk nya macam burung sedang bertenggek kat tengah-tengah daun tu.

Rupa-rupanya pokok ni ada macam-macam nama:
🐦Little Bird Flower
🐦Tall Slipper Flower
🐦Slipper Plant
🐦Candelilla
🐦‘Xiao Niao Hua’ in Mandarin
🐦Pokok Burung Indonesia

Tapi, nama saintifiknya Pedilanthus Bracteatus. Haaaa.....reti dak sebutnya tu. Haha...



Anak-anak pun pelik tengok pokok ni.

Mengikut kepercayaan orang Cina, pokok ni membawa tuah pada pemiliknya. Mak Kak Kam dapat pokok ni sebenarnya dari kawan dia.

Mak Kak Kam semai dan tanam dalam pasu. Alhamdulillah, hidup cantik. Jadi la hiasan kat depan rumah.
 

Sunday, 20 January 2019

Monday, 24 December 2018

KENAPA PILIH SHAKLEE TOTAL DETOX SOLUTION

Monday, December 24, 2018 0 Comments
 

Korang tau tak? Shaklee Detox Total Solution boleh diambil setiap hari sebagai suplemen pemakanan yang berzat dan ia juga membantu dalam menangani sisa toksik berlebihan di dalam tubuh kita yang berpotensi memberi kesan buruk akibat tekanan oksida. 

Sunday, 23 December 2018

MY 7 DAYS DETOX MEAL PLAN

Sunday, December 23, 2018 0 Comments
Alhamdulillah. Finally berjaya jugak habiskan detox 7 hari ni. Walaupun hanya 7 hari, tapi dia punya struggle untuk ubah gaya pemakanan kita tu, not that easy. Especially bila kita kene makan sayur-sayuran yang mentah tanpa dimasak.

Itulah yang ramai orang tak sanggup nak buat. Tapi sebab niat saya untuk lebih sihat, so kita wajib ikhtiar untuk sentiasa menjaga tubuh badan kita supaya dalam keadaan yang baik.

For those yang belum tahu apa maksud detoks, boleh refer kat sini ye:

Detoks! Kaedah Mengeluarkan Racun Dari Badan (sila klik)

Saturday, 1 December 2018

DETOKS: KAEDAH MENGELUARKAN RACUN DARI BADAN

Saturday, December 01, 2018 0 Comments

Selalu dengar perkataan detoks, detoks, detoks. Apa dia detoks ni?

Detoks atau nama panjangnya Detoksifikasi, merupakan proses pengeluaran racun dari dalam tubuh.
Proses ini sangat penting kerana ia membantu tubuh kita menjalani proses pembersihan tubuh dari racun-racun yang masuk ke dalam tubuh tanpa kita sedari.

Wednesday, 28 November 2018

Seeing the World Through an Airplane Window - Part 1

Wednesday, November 28, 2018 0 Comments

I love views from plane windows. I can stay awake for the entire journey just to enjoy the beauty of the earth from the sky. Seeing the world from above gives you a different perspective on the world.

I always get excited seeing changes in geography, suddenly seeing snow-capped mountains rising from a green plain or seeing the different shades of sea water. Even cloud, it can be so exciting. The view will never be the same.

Melihatkan keajaiban dan pemandangan yang sangat indah dari sudut yang berbeza, selalu membuatkan saya sedar betapa hebatnya ciptaan Allah. Dan betapa kerdilnya diri kita sebagai manusia.

Dialah yang Maha menciptakannya dan dituntut dari ciptaan-Nya itu adalah untuk kita berfikir dan merenung alam ini sambil bermuhasabah diri bahawa sesungguhnya kita ini manusia yang tiada apa.
 
إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاخْتِلَافِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ لَآيَاتٍ لِأُولِي الْأَلْبَابِ الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَىٰ جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَٰذَا بَاطِلًا سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan silih bergantinya malam dan siang terdapat tanda-tanda bagi orang-orang yang berakal, (yaitu) orang-orang yang mengingat Allah sambil berdiri atau duduk atau dalam keadan berbaring dan mereka memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi (seraya berkata): “Ya Rabb kami, tiadalah Engkau menciptakan ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari siksa neraka”. [Ali ‘Imran/3:190-191].

And that's how I started love and passionate about GIS because I love viewing and analyzing data on maps. 😉

Actually, saya ada banyak gambar yang saya capture sendiri masa travel zaman bujang dulu. Dulu kalau travel selalu dapat seat tepi tingkap. So memang keje nya ambil gambar je. Tapi tak ingat pulak simpan kat mana.

Tapi takpe, dalam posting kali ni, saya compile dan kongsikan dengan anda 50 keping gambar yang sangat menakjubkan yang diambil dari tingkap pesawat. All credit to the amazing photographers for capturing the world and sharing it with others to enjoy!

 

1. Somewhere Around Madrid, Spain

 Source


2. Ho Chi Minh, Vietnam

 Source


3. North Cascade National Park Washington, USA

 Source


4. Doha, Qatar

 Source

5. Somewhere over Kansas, USA

Source

6. Los Angeles, California, USA

Source

7. Mt Rainier, Washington, USA

Source

8. Anguilla in the Caribbean

Source

9. Christ the Redeemer, Rio de Janeiro, Brazil

Source

10. Manhattan, New York City, USA

Source

11. Somewhere over England

Source

12. Mai Koaw Beach, Phuket, Thailand

Source

13. Mexico City, Mexico

Source

14. Mt Fuji, Japan

 
Source

15. Somewhere over the Caribbean

Source

16. San Francisco, California, USA

Source

17. Somewhere Around Dubai, UAE

Source

18. Somewhere between Vancouver and Calgary, Canada

Source

19. Las Vegas, Nevada, USA

Source

20. Leaving Bangkok, Thailand

Source

21. Somewhere over Greenland

Source

22. Fields of Green Somewhere in the World

Source

23. Departing Houston, Texas, USA

Source

24. Approaching Hawaii, USA

Source

25. Somewhere over the Italian Alps, Italy

Source


26. Miami, Florida, USA

Source

27. Somewhere over Hokkaido, Japan

Source

28. Somewhere between San Francisco and Nashville, USA

Source

29. Approaching Wellington, New Zealand

Source

30. Melville Island, Australia

Source

31. Dallas, Texas, USA

Source

32. Mount Robert Barron, Alaska, USA

Source

33. Chicago

Source

34. Lake Mead and Hoover Dam, Arizona/Nevada, USA

Source

35. Departing Bangkok, Thailand

Source

36. Somewhere Lush

Source

37. Rocky Mountains en route to Salt Lake City, Utah, USA

Source

38. Approaching Nice, France

Source

39. Mount St. Helens, Washington, USA

Source

40. Hyde Park, London, England

Source

41. Harlingen, Texas, USA

Source

42. Somewhere over Australia

Source

43. Somewhere over Florida, USA

Source

44. West Coast of South Island, New Zealand

Source

45. Somewhere between Amsterdam and North America

Source

46. Somewhere over the BC/Alberta Border, Canada

Source

47. New York City, New York, USA

Source


48. The majestic Mount Baker, Washington State



49. Fraser River, Vancouver



50. Above the Clouds


Source

Lihatlah hubungan setiap penciptaan atau kejadian itu dengan Penciptanya (Allah), mudah-mudahan kita sentiasa diberi rahmatNya. SUBHANALLAH.

p/s Sila share jika anda rasa sharing ini bermanfaat

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!!