Follow Us @kamharyatie

Wednesday, 8 August 2018

NAK BISNES SAMBIL BEKERJA? PASTIKAN ANDA FOLLOW 7 TIPS INI

Wednesday, August 08, 2018 0 Comments

Syoknya berniaga part time, gaji dapat, untung bisnes pun dapat.

Kalau orang Shaklee, bonus Shaklee masuk tengah bulan. Gaji masuk hujung bulan. Memanglah best. Tapi....haaaaaa ada tapi bagi anda yang nak berniaga secara part time.

Tak salah nak buat bisnes part time, tapi anda perlu tahu yang anda perlu cekap dan jangan sampai mengabaikan tugas hakiki atau kerja full time anda. Ada sesetengah tempat kerja sangat menghalang pekerjanya terlibat dengan aktiviti perniagaan.

Ada sesetengah syarikat pula, memang bagi support. Tapi dengan syarat tertentu. Contoh macam syarikat saya bekerja, memang support kalau staff nak buat bisnes. Tapi, bukan di dalam waktu bekerja.

Di luar waktu bekerja takpe. Buatlah bisnes apa pun. Sebab syarikat pun tahu, zaman sekarang ni, tinggal di bandar memang tak cukup kalau harapkan gaji semata-mata. Dalam keadaan ekonomi yang huru-hara ni, ramai orang terpaksa berbisnes sambil bekerja.

Berdasarkan pengalaman saya sendiri, bekerja full time, dan bisnes secara part time. Walaupun buat bisnes part time, dengan income yang masyukkkk, tapi berjaya perform di tempat kerja. Masih berjaya kekalkan prestasi dan KPI, berjaya mendapat title Specialist dan dinaikkan pangkat. 

Saya kongsikan dengan anda 7 Tips Bisnes Sambil Kerja. Semoga jadi inspirasi dan panduan untuk anda.



1. Pilih Jenis Bisnes Yang Tak Ganggu Kerja Hakiki


Mulakan dengan yang ringan-ringan dulu! Kita dah lah tak biasa nak berniaga, lepas tu nak berniaga sambil kerja pula tu. Besar tanggungjawabnya. Jadi kita mulakan dengan bisnes yang mudah-mudah dulu.

Mungkin boleh jadi agen tudung atau produk kecantikan, atau nak jual breakfast kuih muih/nasi lemak atau jual kerepek. Apa sahaja yang tak memerlukan modal yang besar atau tak memerlukan anda perlu bersusah payah.

Jika jual nasi lemak atau kuih muih breakfast, anda hanya jual pada waktu pagi sahaja. Jika jual kerepek, mungkin anda boleh upah kakak “tea lady” untuk jagakan untuk anda. Buat sesuatu yang simple.

Saya memilih bisnes Shaklee sebab modal kecil tapi untung besar. Tak perlu keluarkan duit beribu-ribu untuk mulakan bisnes Shaklee. Modal tak sampai RM100 kot! Masa saya daftar dulu FREE aje. And then boleh buat secara part time. 



2. Mesti Sanggup Korbankan Masa

Semua manusia ada 24 jam. Ada orang memanfaatkan 24 jam ini sehingga jadi jutawan, ada orang tak buat apa-apa dengan 24 jam yang ada. Anda? Bekerja dan berbisnes dalam 24 jam yang ada adalah sangat memenatkan.

Anda mungkin perlu korbankan waktu rehat dan tidur kerana di saat orang lain santai-santai tengok tv atau tidur, pada masa itulah anda akan busy buat persediaan untuk bisnes part time anda.

Jika anda berniaga makanan, waktu malam atau awal pagi lah waktu yang sesuai untuk anda membuat persediaan dan memasak makanan.

Macam saya yang berniaga online, waktu malam lah waktu yang sesuai untuk cek balik order dan pertanyaan yang saya terima pada waktu siang.

Jangan ganggu waktu kerja dengan berbisnes, itu tak baik namanya. Tak berkat gaji yang anda dapat nanti. Kita nak kan setiap wang yang kita dapat tu mendapat keberkatan. Baru lah bisnes boleh maju.




3. Jadualkan Posting

Jika anda berniaga online, dan anda ada FB Page, anda perlu pandai jadualkan posting-posting anda. Sediakan posting anda awal-awal dan jadualkannya. 

Anda perlu lakukan ini setiap hari, tanpa henti. Kerana posting anda ialah engagement anda dengan prospek dan pelanggan. Mungkin anda tak boleh buat ‘live video’ pada waktu anda bekerja jadi anda boleh je rekod dulu video tersebut dan jadualkannya.

Macam saya, posting saya adalah sebelum mula kerja, tengahari waktu lunch hour, petang lepas kerja dan waktu malam.

Sebab kami bisnes secara berjemaah, kami selalu share idea-idea untuk posting dalam group whatsapp. So, kami boleh gunakan semua material yang group kami contribute untuk buat posting di FB dan juga blog. Copy paste aje.



4. Lantik Pembantu Untuk Layan Pertanyaan/Order

Anda juga boleh lantik saudara mara, atau kenalan untuk bantu jadi admin page anda. So pada waktu anda bekerja pembantu anda ini boleh tolong layan PM, WhatsApp, Telegram, DM dan segala bentuk komunikasi di media sosial.

Taklah anda risaukan pelanggan akan lari bila anda hanya boleh layan mereka pada waktu malam sahaja.

Macam saya, saya ada template tertentu untuk saya reply pada customer. Ayat biasa saya reply, saya akan bagitau saya masih bekerja dan saya akan reply pada waktu tengahari atau lepas waktu kerja.

Untuk elak customer tertunggu-tunggu, biasanya saya akan bagi link blog saya untuk diorang baca. Ni pun strategi namanya. Sebab sibuk lah saya kene selalu update blog sebab ia adalah platform dan tempat saya berkongsi ilmu.

Waktu update blog, biasanya waktu tengah malam selepas anak-anak tidur. Saya akan bangun semula, spend 1 jam untuk update. Sambil-sambil tu dapatlah buat tahajud cinta sekali. :)




5. Hire Runner

Ini penting! Anda tak mungkin mampu nak berada di dua tempat pada satu-satu masa. Apa kata anda lantik seorang runner untuk bantu anda buat penghantaran barang.

Penghantaran barang bukan sahaja bermaksud anda hantar barang ke kawasan terdekat tapi juga untuk bantu anda berurusan dengan Pejabat Pos atau lain-lain perkhidmatan penghantaran yang besar.

Runner anda juga boleh membantu anda untuk buat tugasan lain seperti ambil stok, pembayaran bil, dan lain-lain lagi. Jika anda berniaga sambil bekerja, tanpa bantuan runner…anda boleh kejung sendiri nanti.

Macam saya, buat bisnes Shaklee. Bila customer order, kita klik klik saja Shopping di www.shaklee2u.com.my. Shaklee yang akan poskan barang terus ke depan pintu rumah customer. Saya tak perlu susah-susah ke pejabat pos lagi dah. Banyak jimat masa. 

Boleh juga buat sedikit stock di rumah. Sebab kalau ada customer yang tinggal berdekatan nak Cash On Delivery, boleh terus hantar selepas waktu kerja.

Jangan kata orang yang bekerja je boleh buat, suri rumah yang sangat sibuk dengan urusan anak-anak dan rumah tangga juga boleh buat tau. Student pun ramai yang dah join bisnes Shaklee dan menjana pendapatan hingga 4 angka sebulan.



6. Jadualkan Masa Untuk Belajar Atau Lantik Agen

Banyak perniagaan ditimpa masalah bila peniaga tidak ada masa untuk upgrade ilmu dan tak turunkan ilmu kepada stokis, agen dan dropship. Ramai juga peniaga yang gagal untuk meluangkan masa untuk berhubung dengan stokis, agen dan dropship.

Inilah akan jadi punca stokis, agen dan dropship anda lari kepada bisnes lain. Anda tak luangkan masa untuk bersama dan mendidik mereka.

Oleh kerana anda masih lagi bekerja, anda kena pandai bahagikan masa, mungkin beberapa kali seminggu untuk berhubung dengan mereka. Jangan lupa, anda juga perlu cari masa untuk upgrade ilmu anda sendiri.

Group saya sendiri ada kelas-kelas online yang kami buat untuk anak-anak buah downline semua belajar tentang ilmu produk Shaklee, kelas Nutrisi, kelas bisnes, coaching. Semua kami buat secara online dan waktu adalah di luar waktu kerja atau weekend.

Kami selalu buat cross coaching. Setiap orang contribute untuk memberi dan berkongsi. Mentor akan buat jadual dan assign task bergilir-gilir kepada setiap orang.

Kena put extra effort untuk sediakan material. Material juga kena buat di luar waktu kerja. Buat sedikit demi sedikit sampai siap. Tak siap harini, sambung esok. Kene pandai manage masa.


7. Jangan Salah Guna Waktu Kerja

Kesalahan utama bagi orang berbisnes sambil bekerja ialah mengabaikan tugas di tempat kerja sebab nak berniaga. Jadi anda perlu bijak nak settlekan urusan kerja tanpa mengabaikan perniagaan anda.

Jika anda betul-betul berminat untuk berniaga dan anda rasa perniagaan anda boleh pergi jauh, set satu target bila anda mahu berniaga sepenuh masa.

Pastikan simpanan anda cukup dan yang penting pastikan anda ada cukup ilmu untuk menjalankan perniagaan, memasarkan perniagaan dan menguruskannya dengan lebih sistematik.

Saya pula masih lagi bekerja walaupun income part time bisnes juga sudah hampir sama dengan gaji full time atau lebih. Sebab apa, sebab kerja hakiki saya ini adalah passion saya. Saya sangat suka dengan kerja saya. Saya memang akan pulun dan kerja sungguh-sungguh untuk dapatkan hasil yang terbaik.

Jemput baca kenapa saya buat bisnes walaupun dah ada kerjaya.

Kenapa Saya Buat Bisnes Walaupun Ada Kerja Tetap?



Alhamdulillah, saya masih lagi berjaya kekalkan prestasi dan KPI saya. Bos pun takde masalah dengan kita. Bila bos nampak kita perform, diorang siap bagi support lagi bisnes part time kita. Almost semua bos saya beli suplemen dari saya.

Sebab bisnes part time saya adalah benda yang membantu semua orang dapatkan kesihatan yang lebih baik. Bila staff sihat, of cause boleh bekerja dengan lebih baik, jarang sakit, jarang MC. So at the same time membantu syarikat juga. 
 
Ingat, kita berniaga bukan setakat untuk cari wang dapur tetapi untuk lebih memberi manfaat kepada diri sendiri, keluarga dan orang sekitar. Jika berlaku pertembungan, dahulukan kerja hakiki. Keberkatan amat penting untuk kebahagiaan berpanjangan.

Apa pun, selalu mohon pada Allah permudahkan segala urusan kerja hakiki dan juga bisnes part time kita. Kita rancang sebaiknya, betulkan niat kerana Allah, Allah pasti akan uruskan selebihnya. 

Let's do the best, Allah will do the rest!

Saya doakan anda semua diberi peluang oleh Allah untuk menikmati peluang buat bisnes dan dalam masa yang sama, berjaya di dalam kerjaya masing-masing.

Wassalam.

Credit azizanosman.com


Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!! 

Tuesday, 24 July 2018

Peluang Buat Duit Hari-Hari Bersama The Walking Beauty (TWB) - Kursus Mobile Spa Terbaik dan Termurah di Malaysia!

Tuesday, July 24, 2018 0 Comments



Assalamualaikum w.b.t,

Apa khabar para pembaca blog Mommy Shahab?

Semoga semuanya sihat sejahtera dan dalam limpahan kasih sayang & rahmat Allah s.w.t.

Syukur Alhamdulillah, harini saya rasa terpanggil untuk share projek baru di bawah PROJEK BUAT DUIT MFMS!



THE WALKING BEAUTY (TWB) BY MFMS EMPIRE


 

🌹APAKAH TWB?

The Walking Beauty (TWB) ini adalah satu projek khas bertujuan membantu semua wanita yang berminat belajar cara menjalankan bisnes servis Mobile SPA (SPA Tanpa Kedai) dan merebut peluang buat duit hari-hari dari sumber pendapatan 5 penjuru.


🌹KENAPA BISNES SPA?

Tahukah anda, bisnes servis SPA sekarang sangat famous dan dapat demand yang tinggi!

Wanita zaman sekarang ni, ramai yang penat bekerja kan. Tak kisah lah kerja di office ke, kerja dari rumah ke, even surirumah pun memang penattt sangat dengan kerja seharian.

So biasanya lepas penat bekerja, memang besst and heaven sangat kalau ada orang buatkan service SPA pada kita. Wahh. Memang syok sangat.

Tahukah anda, servis SPA sangat membantu untuk hilangkan stress dan membangkitkan mood happy wanita, so lepas tu mesti kita rasa segar dan lebih produktif 👍. (Para suami kena faham ni hehe)

So sebab tu lah bisnes SPA sangat mendapat sambutan hebat zaman sekarang ni.

🌹SIAPA YANG PATUT JOIN TWB?

✅ Wanita yang teringin nak buat bisnes tetapi tak tahu nak buat bisnes apa.
✅ Wanita surirumah yang nak buat income dari rumah.
✅ Wanita yang masih bekerja tetapi nak tambah income secara part time.
✅ Wanita graduan yang masih menganggur.
✅ Wanita pelajar kolej dan university yang memerlukan duit poket tambahan secara part time.
✅ Wanita yang minat sangat bisnes SPA tetapi tiada modal besar nak setup kedai.
✅ Wanita yang mempunyai impian untuk buka SPA sendiri.
✅ Wanita pengusaha pusat SPA yang kekurangan pelanggan dan terpaksa membayar kos operasi kedai yang tinggi.

Jika anda ada ciri-ciri di atas, anda lah calon BEAUTICIAN TWB yang kami cari!


🌹7 KEISTIMEWAAN KURSUS SPA TWB

 

1. BINA SPA DENGAN JENAMA SENDIRI!

Dengan TWB, kami akan ajar anda step-by-step macam mana nak setup Mobile SPA dengan jenama anda sendiri dan bagaimana nak kembangkan bisnes anda.

So you are the CEO of your own business!


2. SPA TANPA KEDAI DENGAN MODAL TERENDAH DI PASARAN!

Tahukah anda, nak setup kedai SPA yang cantik-cantik tu kena ada modal yang beratus ribu RM? 

Itu baru masa nak setup. Bila dah siap, kena fikir kos operasi setiap bulan pulak. Nak cover kos sewa kedai, kos gaji pekerja, kos bil air dan elektrik, kos marketing, dan banyak lagi.

Sebab tulah TWB pilih bisnes MOBILE SPA TANPA KEDAI yang boleh dijalankan di mana-mana saja (rumah sendiri atau rumah customer) dengan kos yang sangat minimum. Tak perlu buat LOAN!

Selepas training, anda terus dapat semua ilmu, tools dan produk yang diperlukan untuk memulakan bisnes SPA TWB dari rumah anda.


3. HANDS-ON PRACTICAL TRAINING 1 HARI SAHAJA!

Ada sesetengah kursus SPA yang hanya tunjukkan demo dan diajar secara beramai-ramai. Kemudian ambil masa sangat lama, ada yang berhari-hari.

Tapi TWB menawarkan 6 jenis kursus SPA yang diajar secara one-to-one dan praktikal bersama Certified TWB Trainer yang hanya ambil masa 1 hari sahaja.

Sambil anda belajar, anda terus buat. InsyaAllah lagi senang faham.

Sebab tu walaupun hanya 1 hari training, terbukti beautician TWB terus boleh buat bisnes SPA selepas tamat training dan boleh buat duit setiap hari. Power kan?


4. TRAINING DI LOKASI PILIHAN ANDA!

TWB mempunyai rangkaian Certified TWB Trainer yang sangat ramai di seluruh Malaysia. Malah kita juga ada Certified TWB Trainer di Australia, Dubai, dan Jordan. 

Jadi walau di mana saja anda berada, takde masalah untuk anda join kursus SPA TWB ni.

Anda hanya bagitau lokasi anda, dan kita akan carikan Certified TWB Trainer di kawasan anda. Mudah sangat.



5. PRODUK SPA SHAKLEE BERTARAF ANTARABANGSA, TERBUKTI SELAMAT & BERKESAN!


Tahukah anda, banyak pusat dan servis SPA di luar sana menggunakan produk kecantikan OEM, produk yang tiada kelulusan KKM, dan produk yang sangat bahaya ke atas customer mereka?

Sanggup ke kita nak pertaruhkan kesihatan diri kita dan customer kita dengan gunakan produk yang kita sendiri pun tak tau dan tak yakin dengan keselamatannya?

Sebab itulah SPA TWB hanya menggunakan produk kecantikan daripada SHAKLEE. 
Kenapa SHAKLEE?

Kerana semua produk Shaklee dicipta oleh para doktor dan saintis antarabangsa, telah disahkan oleh KKM, halal dan terbukti selamat dan berkesan sejak 100 tahun lalu.

Kami juga akan guide anda tentang ilmu-ilmu nutrisi yang sangat penting untuk kesihatan dan kecantikan.  


6. BIMBINGAN DARI MENTOR DAN SUPPORT GROUP!

Kebanyakan kursus SPA di luar sana hanya menawarkan ilmu untuk jalankan service SPA, tapi takde support selepas kursus berakhir.

SPA TWB menawarkan bimbingan daripada mentor yang dah terbukti berjaya dan support group (Online & Offline) kepada anda selepas training.

Buat bisnes secara berjemaah lagi seronok kan? Semuanya sentiasa bersemangat nak bantu each others. 


7. CAREER DEVELOPMENT BERSAMA TWB


Selain menjalankan servis SPA kepada customers, TWB juga akan ajar anda sehingga anda mampu membina rangkaian team Beautician TWB anda sendiri di seluruh negara!

Tak yakin? Jangan risau, kami akan bantu bimbing dan bina keyakinan diri anda sehingga berjaya jana income sehingga 4-5 angka setiap bulan.

Mana ada kursus SPA di luar sana yang macam TWB ni. Memang lain dari yang lain!


8. PELUANG JANA INCOME DARI 5 PENJURU!

"Saya minat sangat nak bisnes, tapi saya sangat sibuk dan takde masa nak buat service SPA pada customers. Boleh ke saya join Projek TWB?"

Haa, kalau anda nak tau, ada Beautician TWB yang tak sempat nak buat service SPA pada customer pun, tapi masih boleh run dan jana income dengan bisnes SPA TWB. Macam mana tu?

Sebabnya, TWB menawarkan sumber INCOME DARI 5 PENJURU! 

Income service SPA hanyalah salah satu dari 5 penjuru tu. Ada 4 lagi penjuru income yang lebih lumayan yang tiada di bisnes SPA lain.

Inilah ilmu yang sangat mahal yang kami akan share dengan semua Beautician TWB.

Kalau nak tahu, jom register sebagai TWB Beautician sekarang 😀


🌹BAGAIMANA NAK JOIN TWB?


Pengambilan BEAUTICIAN TWB sentiasa terbuka!

Untuk tahun 2018, pakej Kursus SPA TWB adalah berharga RM1999. 

Apa yang anda dapat dengan pelaburan ini? 

Anda akan belajar 5 BASIC COURSES + 1 ADVANCE COURSE dalam masa 1 HARI SAHAJA!
✅ 1) Facial Relaxing Treatment
✅ 2) Body Scrub
✅ 3) Sauna Herbs
✅ 4) Aura Bath
✅ 5) Foot & Hand Spa
✅ 6) Advance Course : How to Setup & Running Home & Mobile SPA

Sebenarnya, jumlah kos sebenar untuk ilmu & skills di atas berharga lebih RM5000 tau!

Tapi dengan TWB hanya laburkan RM1999 sahaja!


Selain kursus di atas, anda juga akan dapat semua item ini:-

👍1) Sijil Penyertaan TWB
👍2) Produk Kecantikan Shaklee (Fullset Youth Skincare, Scrub, Masker etc)
👍3) Keahlian Percuma Shaklee (Starter Kit)
👍4) Bag SPA yang comel
👍5) Steamer
👍6) Ion Massage
👍7) Trial Kit Spa
👍8) Manual Training Lengkap
👍9) Sesi Training Praktikal 1-To-1 bersama Certified TWB Trainer
👍10) Support Group TWB (Online dan Offline) yang sangat happening!
👍11) Career Development Plan in Spa Industry
👍12) Berpeluang sertai percutian ke Luar Negara bersama team TWB setiap tahun.


Haaa. Berbaloi sangat kan pelaburan RM1999 tu dengan ilmu dan item yang anda akan dapat ni?
Percayalah, bila anda dah ada ilmu dan praktikkan segala ilmu yang TWB sediakan, anda boleh dapatkan balik modal RM1999 tu dalam masa yang cepat!

Ada beautician yang dalam masa 1-2 bulan saja dah boleh balik modal tau.

Jom kita tengok gambar sebahagian Beautician TWB semasa menjalani training praktikal.


TWB BEAUTICIAN ON TRAINING

TWB ONLINE GROUP SUPPORT

 Lepas habis training, anda akan dimasukkan ke dalam TWB ONLINE GROUP SUPPORT bersama semua TWB Beautician yang lain. 

Dalam group ni, kita akan saling belajar dan support each other walaupun hanya secara online. Kita akan share banyak lagi ilmu dan tips untuk anda berjaya dalam bisnes TWB. 

Kalau ada apa-apa masalah tentang bisnes, anda boleh bertanya di group ni. InsyaAllah ramai yang akan bantu anda. Anda takkan dibiarkan berseorangan.

Jom tengok testimony TWB Beautician yang dah berjaya tamatkan training dan terus berjaya buat duit setiap hari!












Tunggu apa lagi?

Trainers TWB berada di SELURUH MALAYSIA!

Jom sama-sama kita jana pendapatan dengan skill mobile spa dengan TWB sekarang!

Let's be part of us! 

Jom hubungi saya segera untuk menjadi sebahagian daripada TWB BEAUTICIAN dalam team MFMS EMPIRE!


Klik sini
 SayaNakJoinTWB
Atau hubungi talian 012.256.7572. 
Atau klik sekarang


 

Tuesday, 19 June 2018

Bonus Raya Tahunan atau Bonus Shaklee Bulanan?

Tuesday, June 19, 2018 0 Comments
Sana sini hangat dok bincang pasal Bonus Raya 2018. Company saya bekerja jugak berteka-teki, ada ke takde bonus tahun ni. Semua berharap sangat dapat bonus.

Maklumlah nak raya ni banyak betul pakai duit kan. Kuih raya dah order berbalang-balang, tapi bonus belum tentu ada ke tak. By the time nak bayar nanti pening. Hehehe...

Bagi yang makan gaji, ada bonus atau tidak itu bergantung kepada performance syarikat. Nama pun bonus kan, syarikat tak wajib bayar pun macam bayar gaji yang kita dapat setiap bulan tu. 

Kalau syarikat kira-kira takde keuntungan, staff pun tak boleh nak bising sangat kalau tak de bonus. Tapi kalau financial syarikat semua OK, biasanya keuntungan tu akan diagih-agihkan kepada semua staff. So, bonus macam ni, akan dapat setahun sekali SAHAJA.

Untuk orang-orang gomen, Bonus Raya 2018 ni kerajaan bagi kepada golongan DG41 RM400 regardless of keadaan kewangan negara sekarang ni. Dan untuk pesara kerajaan semua dapat RM200. Dapat juga tampung sikit-sikit.

Tapi, yang paling seronok, orang-orang yang join #ProjekBuatDuit. Yang join sejak bulan April 2018 haritu, setiap bulan dah mula dapat  bonus. Seronok weh! Minimum dapat bonus RM2000 sebulan. 

Makin meningkat bulan, skill dah makin power buat sales, makin tinggi bonus diorang dapat. Setiap bulan tau dapat bonus! Haaaa....macam mana boleh dapat tiap-tiap bulan ni?

Sebabnya Business Model #ProjekBuatDuit ni mudah saja. Ada 3 langkah…

  1. Kita mulakan dengan mengguna Shaklee untuk diri sendiri.
  2. Dah guna, dapat manfaat kesihatan dari Shaklee, kita kongsikan kebaikan yang kita perolehi dengan saudara yang jauh dan rakan taulan pula.
  3. Kita boleh bina bisnes dari situ(untuk mereka yang nak berbisnes).

Senang kan!

Dan yang paling syoknya dengan #ProjekBuatDuit ni, untuk orang yang masih bekerja macam saya, dan nak buat duit extra setiap bulan. Semua benda kita buat ONLINE sahaja. 

Order barang ONLINE. Hantaq barang pun ONLINE. Training ONLINE. Consultation pun ONLINE. Semua boleh buat ONLINE. Antara nak dengan tak nak saja.

Boleh refer link ni untuk maklumat lanjut kenapa mesti join #ProjekBuatDuit.

4 Sebab Kenapa MESTI JOIN #ProjekBuatDuitRM2000MFMS


Kalau untuk mereka yang biasa-biasa, pengedar/pengguna biasa, makan supplement untuk sihat diri dan keluarga sahaja, busuk-busuk pun masuk juga RM30 – RM400.

Tapi kalau untuk mereka yang aktif berkongsi manfaat kesihatan bersama Shaklee dengan semua orang, senang-senang sahaja boleh dapat RM400-RM1000.

Tapi kenapa dipanggil bonus. Sebab masuk setiap bulan dah macam gaji, nape tak sebut gaji je. Haaaaaa.....sebab jumlah RM yang kita dapat setiap bulan tu tak sama. Kalau gaji tu tetap, amount sama je. 

Tapi dengan #ProjekBuatDuit ni, amount RM tu bergantung kepada sejauh mana effort dan usaha kita. Kita sendiri yang tentukan berapa banyak bonus yang kita nak setiap bulan. Lebih usaha, lebih lah bonus nya.

Tapi yang paling best, hebatnya #ProjekBuatDuit ni, ada satu bonus yang tetap kita akan dapat. Bonus dari segi kesihatan!

Rata-rata yang join #ProjekBuatDuit, berjaya dapat kesihatan yang jaaaaaauuuuh lebih baik dari sebelum ni. Bukan setakat untuk diri sendiri je, tapi juga untuk seisi keluarga.

Jadi, mana satu pilihan anda? Bonus Raya Tahunan atau Bonus Shaklee Bulanan?

Pilihan ditangan anda. Jangan terlalu mengharapkan BONUS tanpa usaha. Usaha dulu dan berdoa. kemudian barulah boleh kita mengharap.



Nak merasa BONUS BULANAN?
Klik sini
 #ProjekBuatDuitRM2000MFMS
Atau hubungi talian 012.256.7572. 
Atau klik sekarang

Semoga ini akan jadi titik permulaan untuk anda ubah kehidupan ke arah yang lebih baik. InsyaAllah.


~~~~~~~ Thanks for reading ~~~~~~~
Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!! 

Monday, 30 April 2018

Siapa Yang Perlukan LEBIH PROTEIN Setiap Hari?

Monday, April 30, 2018 0 Comments
Protein memainkan pelbagai peranan yang sangat penting terhadap tubuh badan. Bermula dari penghasilan sel, kepada perkembangan otot, kulit, rambut dan juga kuku, tubuh kita memerlukan protein untuk mengekalkan fungsi normal tubuh yang optimum. 

Walaubagaimanapun, keperluan protein harian setiap orang tidak sama. Ia bergantung kepada tubuh dan aktiviti fizikal kita. Jom kita tengok, siapakah yang memerlukan LEBIH PROTEIN dalam diet harian.

Apa Yang Ada Di Dalam ESP?

Monday, April 30, 2018 0 Comments

~~~~~~~ Thanks for reading ~~~~~~~

Berminat untuk mendapatkan ESP sekarang?
Anda boleh dapatkan secara online di sini:
 https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4f7127cb2615c3119d5401089185c7cc
Atau
 Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, sila hubungi saya! 
Saya akan bantu anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!! 

ESP Buat Saya Gemuk! Betul Ke?

Monday, April 30, 2018 0 Comments
Ada yang mengadu, saya makan ESP, badan saya naik lah. Rasa gemuk. Rasa asik nak makan aje. Kalau tak ambil ESP, ok je. Haaaaaa.....pernah tak ada yang mengadu macam ni? Actually, ESP tidak menggemukkan tau! malah ESP membantu dalam proses menurunkan berat badan. Even ESP memang salah satu dari item yang terdapat dalam SET SLIMMING SHAKLEE.


Tuesday, 17 April 2018

Vita-E Complex

Tuesday, April 17, 2018 0 Comments

Sokongan Antioksidan Anda

Kod Produk: 10112 (120 kapsul)
Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.


Vitamin E adalah antioksidan dan ia penting untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Vitamin E juga membantu mengekalkan sistem imun yang kuat di mana kajian menunjukkan bahawa Vitamin E meningkatkan fungsi imun dikalangan orang-orang tua.1*

Rujukan:
1. Meydani, SN, Meydani M, Blumberg JB, et.al. Vitamin E supplementation and in vivo immune response in healthy elderly subjects: a randomized control trial, Journal of the American Medical Association 1997; 277:1380-1386.

Fakta Nutrisi

Setiap Kapsul (667.60 mg) menyediakan:

 
KKLIU 0608/2017
MAL12075024NC

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.



Vita-E Complex™
Kod Produk: 10112 (120 kapsul / 120 hidangan)



~~~~~~~ Thanks for reading ~~~~~~~

Berminat untuk mendapatkan VITA-E COMPLEX sekarang?
Anda boleh dapatkan secara online di sini:
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4f7127cb2615c3119d5401089185c7cc
 Atau
 Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, sila hubungi saya! 
Saya akan bantu anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!! 

Sustained Release Vita-C Plus™

Tuesday, April 17, 2018 0 Comments

Vitamin C Semulajadi

Kod Produk: 10104 (180 tablet)
Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. 

Ia memainkan peranan yang penting dalam menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.

Vitamin C membantu dalam penyelenggaran kolagen dengan mengekalkan enzim-enzim aktif yang terlibat dalam penghasilan kolagen.2*


Tahukah Anda?
Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.

Fakta Nutrisi

Saiz Hidangan: 1 tablet (922.00mg)
KKLIU 0611/2017
MAL13085068NC

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.






Sustained Release Vita-C Plus
Kod Produk: 10104 (180 tablet / 180 hidangan)



~~~~~~~ Thanks for reading ~~~~~~~

Berminat untuk mendapatkan SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS sekarang?
Anda boleh dapatkan secara online di sini:
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4f7127cb2615c3119d5401089185c7cc
 Atau
 Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, sila hubungi saya! 
Saya akan bantu anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!! 

Monday, 16 April 2018

B-Complex

Monday, April 16, 2018 0 Comments


Lengkap dengan Kesemua Lapan Vitamin B

Kod Produk: 10164 (120 tablet)
Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.

Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda*

Fakta Nutrisi

Saiz Hidangan: 1 tablet (550.00 mg)



 Shaklee B-Complex membekalkan kesemua lapan vitamin B yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda, melengkapi jurang nutrisi vitamin B.
Membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup, sesuai untuk tubuh yang sihat


*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.

B-Complex
Kod Produk: 10164 (120 kapsul / 120 hidangan)



~~~~~~~ Thanks for reading ~~~~~~~

Berminat untuk mendapatkan B-COMPLEX sekarang?
Anda boleh dapatkan secara online di sini:

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4f7127cb2615c3119d5401089185c7cc
 Atau
 Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, sila hubungi saya! 
Saya akan bantu anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!!