Follow Us @kamharyatie

Monday, 30 April 2018

Siapa Yang Perlukan LEBIH PROTEIN Setiap Hari?

Monday, April 30, 2018 0 Comments
Protein memainkan pelbagai peranan yang sangat penting terhadap tubuh badan. Bermula dari penghasilan sel, kepada perkembangan otot, kulit, rambut dan juga kuku, tubuh kita memerlukan protein untuk mengekalkan fungsi normal tubuh yang optimum. 

Walaubagaimanapun, keperluan protein harian setiap orang tidak sama. Ia bergantung kepada tubuh dan aktiviti fizikal kita. Jom kita tengok, siapakah yang memerlukan LEBIH PROTEIN dalam diet harian.

Apa Yang Ada Di Dalam ESP?

Monday, April 30, 2018 0 Comments

~~~~~~~ Thanks for reading ~~~~~~~

Berminat untuk mendapatkan ESP sekarang?
Anda boleh dapatkan secara online di sini:
 https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4f7127cb2615c3119d5401089185c7cc
Atau
 Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, sila hubungi saya! 
Saya akan bantu anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!! 

ESP Buat Saya Gemuk! Betul Ke?

Monday, April 30, 2018 0 Comments
Ada yang mengadu, saya makan ESP, badan saya naik lah. Rasa gemuk. Rasa asik nak makan aje. Kalau tak ambil ESP, ok je. Haaaaaa.....pernah tak ada yang mengadu macam ni? Actually, ESP tidak menggemukkan tau! malah ESP membantu dalam proses menurunkan berat badan. Even ESP memang salah satu dari item yang terdapat dalam SET SLIMMING SHAKLEE.


Tuesday, 17 April 2018

Vita-E Complex

Tuesday, April 17, 2018 0 Comments

Sokongan Antioksidan Anda

Kod Produk: 10112 (120 kapsul)
Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.


Vitamin E adalah antioksidan dan ia penting untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Vitamin E juga membantu mengekalkan sistem imun yang kuat di mana kajian menunjukkan bahawa Vitamin E meningkatkan fungsi imun dikalangan orang-orang tua.1*

Rujukan:
1. Meydani, SN, Meydani M, Blumberg JB, et.al. Vitamin E supplementation and in vivo immune response in healthy elderly subjects: a randomized control trial, Journal of the American Medical Association 1997; 277:1380-1386.

Fakta Nutrisi

Setiap Kapsul (667.60 mg) menyediakan:

 
KKLIU 0608/2017
MAL12075024NC

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.



Vita-E Complex™
Kod Produk: 10112 (120 kapsul / 120 hidangan)



~~~~~~~ Thanks for reading ~~~~~~~

Berminat untuk mendapatkan VITA-E COMPLEX sekarang?
Anda boleh dapatkan secara online di sini:
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4f7127cb2615c3119d5401089185c7cc
 Atau
 Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, sila hubungi saya! 
Saya akan bantu anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!! 

Sustained Release Vita-C Plus™

Tuesday, April 17, 2018 0 Comments

Vitamin C Semulajadi

Kod Produk: 10104 (180 tablet)
Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.

Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai pelbagai fungsi kepada tubuh, dengan fungsi utama sebagai antioksida yang baik. 

Ia memainkan peranan yang penting dalam menggalakkan kesihatan gigi, gusi, tulang dan secara umumnya, semua yang membentuk tubuh anda.

Vitamin C membantu dalam penyelenggaran kolagen dengan mengekalkan enzim-enzim aktif yang terlibat dalam penghasilan kolagen.2*


Tahukah Anda?
Tubuh anda mampu melakukan pelbagai perkara, tetapi ia tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin C. Oleh itu, anda perlu sentiasa mengambil vitamin C untuk tubuh anda melalui pemakanan harian dan suplemen.

Fakta Nutrisi

Saiz Hidangan: 1 tablet (922.00mg)
KKLIU 0611/2017
MAL13085068NC

*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.






Sustained Release Vita-C Plus
Kod Produk: 10104 (180 tablet / 180 hidangan)



~~~~~~~ Thanks for reading ~~~~~~~

Berminat untuk mendapatkan SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS sekarang?
Anda boleh dapatkan secara online di sini:
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4f7127cb2615c3119d5401089185c7cc
 Atau
 Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, sila hubungi saya! 
Saya akan bantu anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!! 

Monday, 16 April 2018

B-Complex

Monday, April 16, 2018 0 Comments


Lengkap dengan Kesemua Lapan Vitamin B

Kod Produk: 10164 (120 tablet)
Alami semula nikmat kesihatan. Nutrien yang betul memainkan peranan penting untuk keseluruhan kesihatan dan kesejahteraan.

Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda*

Fakta Nutrisi

Saiz Hidangan: 1 tablet (550.00 mg)



 Shaklee B-Complex membekalkan kesemua lapan vitamin B yang seimbang untuk menguatkan tubuh anda, melengkapi jurang nutrisi vitamin B.
Membekalkan kuantiti asid folik dan biotin cukup, sesuai untuk tubuh yang sihat


*Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Ini adalah iklan produk suplemen.

B-Complex
Kod Produk: 10164 (120 kapsul / 120 hidangan)



~~~~~~~ Thanks for reading ~~~~~~~

Berminat untuk mendapatkan B-COMPLEX sekarang?
Anda boleh dapatkan secara online di sini:

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=4f7127cb2615c3119d5401089185c7cc
 Atau
 Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, sila hubungi saya! 
Saya akan bantu anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!! 

Friday, 13 April 2018

Tips Serta Amalan Agar Dikurniakan Rezeki Yang Murah Lagi Di Berkati

Friday, April 13, 2018 0 Comments
Assalamualaikum pada semua pembaca blog mommyshahab.com. Saya doakan anda semua dilimpahkan kesihatan yang baik dan rezeki yang tidak pernah putus….amin.

Bila bercerita tentang rezeki, biasanya kita akan nampak dari segi material. Wang yang banyak, kereta mewah, rumah besar. 

Hakikatnya kita tidak sedar bahawa kesihatan yang baik, diri kita dijauhkan dengan musibah, tidak ada kemalangan atau kerosakan terhadap harta benda, itu juga dikira rezeki.

Kita juga mungkin hanya memakai kereta lama tetapi kereta itu tidak banyak meragam. Pernah tak tengok ada kereta baru yang tersadai kerana rosak? Jadi, bersyukurlah selalu dengan apa yang kita ada kerana kita tidak susah atau menyusahkan orang lain. 

Kebahagiaan hidup itu juga rezeki. Rezeki itu janji Allah dan bukan harta benda semata-mata. Kali ni, saya nak share antara tips dan amalan yang kita boleh amalkan untuk mendapat rezeki yang melimpah ruah.

Rezeki Allah itu datang dalam pelbagai bentuk. Begitu juga kaedah untuk menjemput rezeki itu juga ada pelbagai cara. Jom sama-sama kita amalkan.




























Banyak kan amalan-amalan yang kita boleh amalkan. Jangan cemburu kalau kita nampak orang lain lebih kaya dari kita. Kita cuma perlu beringat, mungkin asbab amalan-amalan mereka itu lebih baik dari kita, sebab itu kita nampak rezeki mereka lebih murah.

Berapa banyak pun rezeki yang kita dapat, yang paling penting adalah keberkatan. Itu yang kita sangat perlukan dalam hidup kita. Dan ini lah yang akan memberikan kita kebahagian yang sebenar.

 
~~~~~~~ Semoga Bermanfaat ~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!!