Follow Us @kamharyatie

Saturday, 21 December 2013

OMG! It's A Superhero!

Saturday, December 21, 2013
Assalamualaikum,

Masa stok Omega Guard (OMG) Shaklee baru sampai tempoh hari, anak saya yang sulung tanya. 

Zig: Mami, apa ni? 
Mommy: Omega Guard. 
Zig: Wow, Omega Guard? Is it a Super hero? 

Monday, 16 December 2013

Anda Yang Mana Satu? Lobak? Telur? Atau Kopi?

Monday, December 16, 2013 0 Comments
Masalah... problem...dugaan... cabaran...

Semua tu merupakan ujian dari Allah. Tapi pernah tak kita fikir, kenapa ujian itu diturunkan? Kita patut bersyukur sekiranya kita diuji. Sebenarnya setiap manusia memerlukan ujian.

Ujian adalah satu proses upgrade diri dalam membentuk diri manusia menjadi seorang yang lebih baik dari sebelumnya. Tapi berapa ramai daripada kita yang rasa bersyukur bila diuji?

Sunday, 8 December 2013

How Business Minded Thinks?

Sunday, December 08, 2013
Macam best jer....Macam hebat je tajuk kat atas tu. Ye ker? Mesti ramai kat luar sana tertanya-tanya, apa yang businessman fikirkan ek? Mesti la sama kan? Sama-sama manusia, tak kan lain? Dia orang pun ada perasaan, ada hati, ada hidung, ada mata, tapiiii.....kenapa ada orang kata lain? Cer pikir, cer pikir.....

Thursday, 5 December 2013

Rahsia Bagaimana Memilih Suplemen Omega-3 Yang Berkualiti Tinggi?

Thursday, December 05, 2013
Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement. 

Saturday, 30 November 2013

Cara Paling Mudah Singkirkan Asid Urik Berlebihan Penyebab Gout

Saturday, November 30, 2013
Apa itu gout?
Apakah tanda-tanda gout?
Apakah komplikasi yang biasa berlaku?
Rawatan bagaimana yang diperlukan untuk gout?

Sila tonton video di bawah untuk mengetahui segala jawapan di atas.


Tahukah anda, gout adalah penyakit yang boleh dirawat .Memulihkan gout sebenarnya adalah SANGAT MUDAH! Jika anda faham tentang akar umbi penyakit ini. Penyakit gout ini berasal daripada satu dan HANYA SATU punca, iaitu kandungan Asid Urik (Uric Acid) yang Tinggi

Dan apa yang anda perlu lakukan juga hanya satu, singkirkan asid urik yang berlebihan dari badan dan kawal sedikit pemakanan anda untuk mengelakkan faktor-faktor yang boleh menambahkan paras asid urik. Tapi macam mana cara nak buang asid urik yang berlebihan tu?


Rawatan hospital

Jika anda adalah salah seorang penghidap gout dan anda sedang mendapatkan rawatan dari klinik atau hospital, anda akan diberi ubat-ubatan anti radang untuk  mengurangkan sakit dan keradangan sendi. Tetapi tahukah anda ubat-ubat tersebut sebenarnya mengandungi 'drugs' yang akan memberi kesan sampingan yang negatif jika diambil dalam jangka masa panjang?

Antara kesan sampingan adalah seperti berikut:
-  Ubat anti radang/pain killer (sakit perut)
- Colchicine (menyebabkan loya, muntah dan cirit-birit. Peringatan: Colchicine hanya boleh diambil melalui preskripsi doktor
- Steroid (Peringatan: Steroid hanya boleh diambil melalui preskripsi doktor dan tidak boleh diambil dalam jangka masa panjang) 


Rawatan semulajadi

JANGAN RISAU! Set Gout Shaklee ada jawapannya. Berasaskan dari 100% sumber semulajadi, tanpa sebarang kesan sampingan jika di ambil dalam jangka masa panjang, ramai pesakit gout yang berjaya sembuh dalam tempoh KURANG dari SATU bulan! 

Bukan tu saja. Kombinasi Omegaguard dan Alfalfa secara tak langsung akan membantu pesakit gout menurunkan berat badan. Jom tengok apa yang ada dalam set gout Shaklee.

Testimoni
   
Semakin Awal Anda Mengambil Tindakan, Semakin Cepat Ia Disembuhkan. Jangan Tangguhkan Sampai Peringkat Yang Terakhir, Masa Tu Mungkin Sudah Terlambat...


~~~~~~~ Thanks for reading ~~~~~~~

Berminat untuk mendapatkan SET GOUT sekarang?
Anda boleh dapatkan secara online di sini:
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=bb33fbc7e4a865286ce7a66a47a6f74d 
Atau
 Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, sila hubungi saya! 
Saya akan bantu anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!! 

Sunday, 24 November 2013

Tiramisu Tanpa Alkohol!

Sunday, November 24, 2013 0 Comments
Seperti yang telah dijanjikan, walaupun ambil masa sikit, Janji harus ditepati.....Saya akan share semudah yang mungkin.
 

Siapa pernah makan Tiramisu? Saya dari dulu nak buat benda alah ni tapi tak tahu camner nak buat. Last-last saya paksakan diri cari kat dalam few website, resipe tiramisu ni. Campak-campak ikut selera sendiri (biasala, orang masak ikut taste sendiri), tadaaa.....jadi pun Tiramisu.

Saturday, 23 November 2013

Rahsia Cantik Secara Semulajadi

Saturday, November 23, 2013 0 Comments
Suka tak kalau muka anda sentiasa cerah dan berseri walaupun tanpa make-up? Ayat jimatnya 'natural beauty'. Suka kan? Tapi masih ramai lagi di luar sana yang sentiasa mengenakan make-up, kadang-kadang sampai tak kena gaya. At least mesti nak tepek bedak. So, macam mana caranya nak dapatkan kecantikan secara semulajadi?

Thursday, 21 November 2013

Belajar Tinggi-Tinggi, Last-Last Dok Ceruk Dapur

Thursday, November 21, 2013
Assalamualaikum,

Saya yakin tajuk entry kali ni adalah ayat command, yang biasa kita dengar. Dan statement ni saya selalu dengar sejak saya di bangku sekolah lagi.

Yang selalu cakap ayat tu pula adalah rakan-rakan lelaki. Masa tu saya tak ambil port langsung, tapi sejak saya ada anak, dan sejak dua menjak ni, bila dah banyak sangat kes pengasuh dera anak, saya mula faham. Saya mula memahami maksud tersirat ayat tersebut.

Lepas banyak berlaku kes-kes anak di dera, ramai ibu bekerjaya yang dah mula mencari peluang untuk bekerja dari rumah. Sebab utama adalah kerana nak jaga anak sendiri, nak lihat anak membesar di depan mata.

Dan yang pasti, kebanyakan yang berhenti kerja bukan calang-calang wanita. Semua mempunyai latar belakang pendidikan yang tinggi dan professional dalam sektor swasta. Engineer, lawyer, doktor dan IT expert antara yang paling ramai berhenti kerja dan menjalankan perniagaan dari rumah.

Sebenarnya inilah dilema yang dihadapi oleh semua ibu bekerjaya. Keputusan yang cukup sukar diambil, dengan mengambil kira situasi yang dihadapi, pertimbangan suami, keluarga dan masa depan anak, yang akhirnya mengambil keputusan untuk berhenti kerja,


Tidur/stayback di office

Saya sendiri menghadapi masalah yang sama, sebab dari mula saya bekerja, saya terlibat dalam banyak projek-projek khas yang memerlukan the whole team untuk beri komitmen yang tinggi untuk pastikan sesuatu projek itu berjaya.

Most of the projects yang saya involved, sebenarnya tak ramai yang expert dalam Malaysia ni. Siapa yang kenal saya, mereka akan faham expert apa yang dimaksudkan. Dan saya tak boleh bercerita di sini kerana yang pasti memang orang biasa tak akan faham.

 

Saya pernah melalui saat-saat tidur di office, sampai bawa bantal dan toto. Pernah esok paginya nak present, semalaman tak tidur sebab sistem error. Dan hampir accident semasa dalam perjalanan disebabkan mengantuk. Kerja siang malam macam kompeni tu saya yang punya, even owner kompeni tu sendiri pun tak buat macam tu.

Masa tu saya belum berkahwin dan pada saya, takde masalah untuk saya buat mcm tu sebab saya tiada komitmen lain. 100% serah bulat2 untuk kompeni, walaupun gaji saya pada masa itu tak sampai pun RM2k. Dan saya ada banyak masa untuk buat part time. Saya dapat jana side income berpuluh ribu semasa saya bujang.


Komitmen
 

Bila saya berkahwin dan mempunyai anak, komitmen keluarga menjadi perkara utama. Saya tak boleh dah nak buat macam saya bujang2 dulu. NO-NO. Saya sedaya upaya untuk elakkan daripada perkara ini berlaku.

Jadi saya perlu lebih komited dalam tugas saya sepanjang waktu bekerja. Tapi saya faham sekali sekala bila ada projek-projek khas, ada masa saya diperlukan untuk stayback. Itu saya faham dan saya boleh atur kan.

Pernah suatu ketika, 2 tahun yang lalu, perkara stayback ini berlaku selama hampir sebulan. Saya dah suarakan perkara ini kepada bosses, dan apabila mereka sendiri buat acuh tak acuh, saya escalate perkara ni sehingga ke peringkat atasan, sampai ke CEO.

Saya terpaksa buat macam ni sebab saya nak bagitau yang saya dah berikan sepenuh komitmen sepanjang office hour dan saya akan pastikan ada output dan result, dan selepas dari waktu itu adalah waktu untuk keluarga dan diri saya sendiri.

Dan saya sanggup berhenti kerja seandainya perkara ini tidak diambil sebarang tindakan. Itu kata putus saya. Tapi syukur alhamdulillah, CEO saya cukup memahami situasi ini dan seperti yang saya jangka, beliau sendiri tak sangka yang ada antara bosses di syarikat saya yang bersikap sedemikian.

Selepas dari tindakan tersebut, perkara seperti ini sudah jarang berlaku. Dan sekurang-kurangnya tindakan saya itu sebagai satu langkah yang positif dan saya hendak perjuangkan hak2 ibu yang bekerjaya di syarikat saya bekerja. Ada masanya memang perlu ada seseorang yang berani bersuara supaya kami tidak ditindas.



Ini adalah email benar, tiada benar selain benar belaka, saya hantar kepada CEO sebagai langkah untuk mengelakkan daripada perkara ini berlarutan. Lanjutan daripada email ini, saya telah dipanggil 1 to 1 session untuk bincang lebih lanjut tentang masalah ini.


Flexible working hour


Saya suka kerja yang ada flexible working hour. Setiap orang ada cara kerja masing-masing dan kita perlu hormat. Contoh macam saya, Saya tak kisah anak-anak buah saya nak buat kerja macam mana, nak tertonggeng ke nak terbalik ke, yang penting kerja siap. Tapi kalu kerja tak siap, please justify kenapa. Saya boleh terima kalau alasan munasabah.

Cuma yang saya perhatikan, makin tinggi level dan career path, memanglah gaji makin besar. Tapi effect negatif adalah masa bersama keluarga semakin terhad. Ayat biasa kita dengar, makin besar gaji, kerja pun makin banyak. Responsibility pun makin besar. Dah bayar gaji mahal-mahal, takkan buat kerja senang-senang kot, itu perkara lumrah.

Sebagai seorang ibu yang berpendidikan tinggi (xde la tinggi mana, saya cuma ada degree je, niat nak sambung master apalagi phd, nampaknya tidak kesampaian), sekurang-kurangnya kita boleh berfikir mana yang terbaik. Saya mahukan yang terbaik untuk keluarga dan anak-anak.


Pengalaman pahit saya semasa outstation, anak diserang demam panas dan febrile fits dan saya tidak berada di sisi. Hanya mampu berdoa dan yakin anak-anak dan keluarga sentiasa di bawah lindunganNya.



Bantu suami 

Saya sebenarnya tidak setuju dengan komen-komen yang menyalahkan ibu yg berkerja dan tidak mahu menjadi surirumah menjaga anak dengan tangan sendiri tanpa mengharapkan orang lain. Kata mereka ibu-ibu kita dulu pun surirumah tapi masih cukup makan pakai walaupun bapa seorang yang berkerja.

Dalam situasi ekonomi sekarang, kita terpaksa terima hakikat suami dan isteri dua-dua 'terpaksa' bekerja untuk menampung kos hidup yang semakin menjadi-jadi. Tengoklah anak baru tadika, tapi yuran sekolah kalah anak masuk universiti. Harga rumah pun sekarang tidak munasabah, harga barang naik mendadak. Semua tu kita tak dapat nak kawal.

Tapi, anda fikirkan lah. Kita hidup di Malaysia ni, terlalu banyak peluang yang diberikan kepada kaum ibu untuk menjana pendapatan. Tinggal lagi kita hendak atau pun tidak rebut peluang yang ada. Andai kata anda adalah salah seorang daripada ibu-ibu bekerjaya yang mengalami situasi yang sama seperti saya, saya berbesar hati nak buka peluang ni kepada anda.


Berkorban 

Sebenarnya, saya enjoy dan sayangkan kerja saya sekarang. Cuma saya terfikir tentang masa depan anak-anak saya jika saya masih lagi bekerja dengan fixed working hours. Saya ada anak istimewa. Anak istimewa agak sukar untuk mendapat tempat di sekolah-sekolah biasa. Kalau dapat sekolah yang jauh, saya tak boleh biarkan dia naik bas macam anak tipikal.

Saya tak boleh biarkan orang lain yang handle. Hanya saya yang faham anak saya macam mana. Saya bertanggungjawab atas anak-anak saya. Dengan situasi macam ni, ada sesuatu yang terpaksa saya korbankan. Kadang kala kita terpaksa korbankan sesuatu untuk dapatkan sesuatu.Ya, saya terpaksa korbankan sesuatu. Tapi apa dia? Takkan nak berhenti kerja? 


Berhenti kerja

Jika saya berhenti kerja bermakna saya tidak ada income. itu bukan jalan penyelesaian, malah itu akan menambah masalah. Apatah lagi saya telah bekerja selama lebih dari 10 tahun, orang dah start panggil saya otaiyah (panggilan otai bagi perempuan...hehehe...), tiba-tiba berhenti kerja? Owh NO! Mati kutu kalau berhenti cenggitu je.

Sebenarnya, saya bukan nak berhenti kerja. Tiada istilah berhenti kerja. Saya hanya ingin bertukar kerja daripada bekerja di office, kepada bekerja di rumah. Tapi dengan skill yang saya ada ni tidak sesuai untuk saya bekerja di rumah. So, apa saya nak buat? Saya kena lah fikir sesuatu.


Berniaga


Lepas mengikuti kelas Dr. Azizan dan selalu kene brainwash dengan hubby, adik saya Maria dan suaminya, Firdaus, saya mula berminat dalam bidang perniagaan. Saya mula nampak sesuatu. Peluang dah ada depan mata, takkan saya nak biarkan. Lagipun dah ramai yang terbukti dah berjaya.

Dan alhamdulillah sekarang adalah bulan yang ketiga saya menjana pendapatan 4 angka, dah hampir dengan gaji full time saya. Memang betul 9/10 punca rezeki adalah daripada berniaga. Saya berniaga 70% secara online dan 30% secara offline.

Saya masih lagi bekerja full time dan berniaga secara part time. Sejak saya berjinak-jinak dalam bidang perniagaan, niat saya bekerja sekarang ni pun dah berubah, daripada bekerja semata2 makan gaji pergi kerja balik kerja, saya menjadi lebih ikhlas menjalankan tanggungjawab saya terhadap syarikat.

Insyaallah, saya sedang sediakan platform untuk menjadi Working @ Home Mom. Semoga Allah permudahkan perjalanan kedua-dua kerjaya saya sekarang ni, full time dan part time. Yang paling penting saya tidak bergerak seorang diri. Saya ada group dan mentor yang sangat hebat! Andaikata saya tersadung, ramai yang ada di sisi saya untuk sambut saya daripada terjatuh.



Siapa yang sedang menghadapi dilema macam saya dan nak tahu lebih lanjut apa yang saya sedang buat dan macam mana cara saya buat, klik image di bawah untuk download Ebook sebagai panduan dan semoga anda mendapat manfaat.

 p/s Dok ceruk-ceruk dapur pun, 4-5 figure income jugak. Hehehe....

Thursday, 14 November 2013

Athfaal Tadika Indah Murni (TIM-ANIS) Performing Arts & Graduation Day

Thursday, November 14, 2013 0 Comments
Dulu, kami selalu tengok dalam Facebook atau Blog, parents akan tunjuk few gambar anak mereka yang graduate setelah belajar hampir setahun di tadika. Dan paling best, anak-anak mereka ni akan buat mini concert. Tahun 2013 ni, kami juga tidak ketinggalan sebab 2 orang anak kami telah pun bersekolah tadika. Jadi kami juga merasai kemeriahannya.

Tuesday, 5 November 2013

Pentingnya Side Income!

Tuesday, November 05, 2013
Saya pernah cerita dalam entry sebelum ni tentang bibik saya yang kene warded sebab tangan kene operate. Dalam entry tu juga saya ada cerita sikit tentang challenge saya pada ketika itu. Tapi apa kaitan cerita tu dengan tajuk entry kali ni? Siapa yang xtau cerita detail tentang bibik saya, boleh refer dalam entry yang lepas. Sila klik di sini

Saturday, 2 November 2013

Rambutan Anak Sekolah

Saturday, November 02, 2013 0 Comments
This weekend kami balik kampung PJ untuk petik buah rambutan. Mak mertua saya dah call 2-3 hari sebelum tu bagitau yang buah rambutan dah masak. Kitorang pon apa lagi, cucu-cucu pun balik lah kampung spend time dengan atuk tolong petik buah rambutan yang banyak tu. Best betul tengok buah rambutan yang merah2 dan lebat.

Thursday, 31 October 2013

Bodohkah Ibuku Andai Tiada Ijazah, Master atau PhD?

Thursday, October 31, 2013 1 Comments
Cerita di bawah ini saya khaskan untuk kedua Ibu saya Azizah Mohd Noor & Kamariah Mas'ud, Isteri saya Kam Haryatie Abdul Mutalib serta seluruh manusia yang bergelar Ibu, Mak, Mama, Umi, Mommy dan sewaktu dengannya........


Saturday, 26 October 2013

Mommy Shahab Rainbow Cake With Citrus Cream Cheese

Saturday, October 26, 2013 0 Comments
Pergh! Nama kek bukan main lagi. Meletop! Tak pe la kan, kek ni saya yang buat, sukati saya lah nak bagi nama apa pun...hehehe....Saya memang suka baking.

Tapi saya tak suka baking yang susah-susah, saya akan cari resepi yang senang nak buat dan tak perlukan masa yang lama. Sebab constraint masa dan selalunya bila baking ni anak saya yang sulung akan jadi assistant tak bertauliah.

Friday, 18 October 2013

Saya Tunggu Ibu dan Ayah di Pintu Syurga....

Friday, October 18, 2013 0 Comments

Kisah 5 tahun yang lalu.....

Kelmarin saya mendapat berita sedih dari seorang sahabat karib. Anak saudaranya yang berumur 3 bulan kembali ke rahmatullah ketika di bawah jagaan pusat jagaan kanak-kanak. Kedua ibu bapanya mendapat panggilan telefon pada jam 6 petang dan diberitahu keadaan anak yang biru.

Thursday, 17 October 2013

Apa itu Healing Crisis / Krisis Penyembuhan?

Thursday, October 17, 2013
Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah kesan yang dirasai oleh mereka yang mengambil makanan tambahan, terutama vitamin & mineral natural Shaklee. Ini berlaku bila tubuh kita yang yang mengandungi banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh, hasil dari pengambilan pemakanan tambahan bermutu Shaklee.

Thursday, 10 October 2013

Sihat dan Subur dengan Set Kesuburan Shaklee

Thursday, October 10, 2013

Anak yang dilahirkan adalah anugerah Ilahi dan kurniaan daripada Allah SWT kepada umatnya. Zuriat bukan sekadar penyambung warisan malah bukti kekuasaan Allah. Tidak dinafikan bahawa setiap pasangan berumahtangga sentiasa mengimpikan anak untuk menyerikan lagi rumahtangga mereka. 

Monday, 7 October 2013

Fluffy Pancake

Monday, October 07, 2013 0 Comments
Haaaa…Dari dulu saya teringin nak masak pancake yang fluffy. Bila kata fluffy, dia akan jadi gebu & lembut. Yang paling best seronok tengok masa pancake tu nak naik.

Friday, 4 October 2013

Offline Versus Online - The Internship

Friday, October 04, 2013 0 Comments



Dah lama tak tengok wayang bersama isteri tercinta. Nak-nak bila ada anak kecik yang berderet. Tapi sekali-sekala kena cari peluang untuk bersuka-ria berdua. So, setelah dapat free ticket wayang GSC Pavilion untuk tengok mana-mana cerita kat wayang GSC Pavi hasil dari kerja kuat untuk menaikkan ESCAPE Celcom, kami berdua pergilah ke Pavi.

Dari banyak-banyak cerita yang ada, beri pilihan pada wifey memilih untuk tengok samada ‘Jobs’ atau ‘The Internship’. Selepas timbal balik, dia memilih ‘The Internship’ sebab katanya, tak nak tengok cerita yang heavy, nak tengok cerita lawak sebab nak release tension.

Setelah melihat cerita ini, saya rasa sesiapa yang berminat atau suka berniaga patut tengok filem ni. Banyak maksud tersirat yang boleh kita ambil ikhtibar dan digunakan untuk memajukan diri dalam dunia perniagaan.

Sinopsis

Cerita ini mengisahkan 2 orang sahabat yang agak berumur yang memang pakar buat sales secara offline (Salesman-offline) lakonan Vince Vaughn, Owen Wilson. Diaorang ni bole jual apa sahaja secara offline sehinggalah satu hari mereka dapat tahu yang syarikat mereka bekerja ditutup kerana hasil sales syarikat tersebut merosot disebabkan ramai orang tidak lagi menjual secara offline pada zaman teknologi ni. 

Semua perniagaan dan transaksi sekarang menggunakan urusan online. (Macam pernah dengar situasi ni kan?) Oleh kerana mereka nie Old School Salesman (Otai), mereka terpaksa mencari kerja lain yang berkaitan dengan online. 

Cari punya cari, mereka terjumpa ada kekosongan untuk menjadi intern di Google. Siapa yang berjaya melepasi program intern tersebut akan dipilih menjadi pekerja tetap  di Google. Syarat untuk register sebagai intern pula, mestilah student kolej atau universiti. 

Disebabkan hanya itu je peluang yang ada pada masa tu, mereka telah mendaftar di sebuah kolej juga secara online semata-mata untuk mendapat kelayakan diterima sebagai intern. Dan memang betul, mereka berjaya diterima selepas diinterview oleh Google yang dijalankan juga secara online.

Bila sampai di sana, diorang ni terpaksa compete dengan kelompok elit dunia tech-savvy dan bijaksana untuk mendapat tempat dihati Google. Bayangkan bagaimana diorang ni berusaha sedaya upaya membuktikan yang mereka ini tidak ketinggalan zaman.

Bagaimana kesudahannya? Cari dan hayati cerita ni. Ada yang akan tergelak besar kerana ada kaitan dengan business yang kami buat sekarang ni. Jom lihat trailer ‘The Internship’ nie. 



Moral of the Story

  1. Bagaimana orang yang selama ini handal buat sales secara offline terpaksa bertarung dengan orang lain yang membuat perniagaan secara online.
  2. Bagaimana 2 orang old school mengejar impian untuk bekerja di Google, walaupun mereka diperlekehkan & diketawakan sebab mereka tidak tahu apa-apa mengenai online business.
  3. Apa2 bisnes yang kita buat mesti secara teamwork. Kita takkan berjaya kalau kita gerak sorang2.
  4. Anda akan tahu kenapa sales secara Offline masih lagi relevan walaupun kita dikelilingi dengan sales secara online.
  5. Anda boleh tahu bangaimana untuk menghadapi kesukaran dan keep moving forward.
  6. Lastly, kita boleh tahu yang kedua-dua online dan offline harus bergerak seiringan untuk ensure sales kita naik.
  7. Yang paling penting, saksikan bagaimana kita nak menjual atau promote sesuatu barang – melalui hati dan bukan barang
Ingat! Ramai yang beli sesuatu barang bukan pasal barang tersebut tetapi disebabkan oleh orang yang menjual tu.

Semoga bermanfaat.

~~~~~~~ Thanks for reading ~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!! 

Tuesday, 1 October 2013

Collagen Powder Shaklee - Rahsia Awet Muda Terbongkar

Tuesday, October 01, 2013 0 Comments
Semua orang inginkan wajah gebu, anjal dan awet muda kan? Dulu-dulu selalunya dengar wanita je, tapi sekarang orang lelaki pun sama. Semua dah mula prihatin tentang penjagaan kulit wajah. Kerana ini juga, ramai yang sanggup menjalani pelbagai prosedur menjadi cantik seperti suntikan vitamin C, botoks dan rawatan lain yang berkemungkinan mendatangkan kesan sampingan terhadap kesihatan.

Tapi, jangan memperjudikan kesihatan melalui cara tadi, beralih kepada kolagen bagi mendapatkan kulit awet muda dan sihat. Pemilihan kolagen ini adalah yang terbaik dan selamat, memandangkan tubuh juga terdiri daripada 75% kolagen. Biar pun begitu, bagi memilih kolagen terbaik di pasaran, anda seharusnya memastikan pilihan anda itu perlu mengikut 8 ciri berikut:
  1. Kolagen yang diambil daripada jenis kolagen yang makan atau minum, bukannya disuntik
  2. Saiz molekul kolagennya bersaiz kecil (1000 dalton) untuk penyerapan pantas
  3. Mempunyai emolient unggul dan mampu mengunci kelembapan berpanjangan
  4. Mempunyai antioksidan yang tinggi
  5. Punya elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis dan membina kolagen semulajadi tubuh.
  6. Mengandungi glucosamine demi menjaga kesihatan sendi
  7. Mampu merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang
  8. Dan yang paling penting kolagen tersebut adalah selamat dan tidak bertoksik
Collagen Powder Shaklee adalah satu-satunya produk 100% memenuhi kriteria yang ditetapkan seperti di atas. Maka tidak mustahil banyak testimonial menceritakan tentang keberkesanannya.



Ia didatangkan dalam bentuk mudah larut yang dipek dalam betuk uncang (sachet).  Anda cuma perlu bancuh dengan air dan terus diminum pada bila-bila masa dan di mana juga tanpa perlu dimasak seperti kebanyakan produk kolagen lain di pasaran.

Melalui kajian klinikal, pengambilan produk Collagen Powder Shaklee selama 8 minggu secara teratur mampu memberi tindak balas seperti berikut:

  • Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti sehingga 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian ton & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18% 

7 Kesan Langsung Pada Fizikal

  1. Antipenuaan - Mengurangkan liang pori-pori kedutan dan garis halus
  2. Menghidratkan - Melembapkan kulit
  3. Kembalikan keanjalan kulit - Kulit lebih tegang dan lembut
  4. Melicinkan kulit
  5. Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
  6. Mencerahkan - mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
  7. Menegang - membantu menegang dan menganjalkan payu dara

Ramai yang mengeluh harga kolagen Shaklee mahal. Sebabnya Tapi jangan risau. Bulan ini Shaklee menawarkan harga paling rendah. BELI 6 PERCUMA 1! Bulan ini sahaja (September 2014). Jangan lepaskan peluang ni.


Berapa harga SCP ni (sekotak ada 15 sachet)?
Harga Pasaran = RM 298 Semenanjung Malaysia | RM 312 Sabah/Sarawak
Dengan harga promosi ini, sekotak menjadi RM 255 sahaja, maka satu hidangan (1 peket) hanyalah RM 17.
 



***********************
PROMOSI SEPT 2014!!
***********************
SHAKLEE COLLAGEN POWDER BUY 6 FREE 1
(SAVE UP TO RM800+)

* FREE MEMBERSHIP *
* FREE POSTAGE *
* FREE 1 BOX OF COLLAGEN *
* MEMBER'S PRICE *
* CASH BONUS *
Promosi sah sehingga 30 September 2014 sahaja.
Cepat-cepat dapatkannya ya!!

Yang paling best, dengan adanya promosi macam ni, kita dapat amalkan Collagen Powder Shaklee secara berterusan dan istiqamah (konsisten) untuk anda merasai keberkesannya. InsyaAllah, hasrat dan hajat kita nak sihat dan cantik luar dan dalam dapat direalisasikan. 


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga? 
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi saya untuk:-
 

FREE CONSULTATION 
AFFORDABLE PRICE and 
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Saturday, 21 September 2013

Luka operation berlubang sembuh dalam masa 2 minggu dengan Zinc Plus Shaklee

Saturday, September 21, 2013

Sebelum anda meneruskan baca entri ni, pastikan anda tiada penyakit lemah jantung, atau alah pada luka-luka dan darah. Dikhuatiri gambar-gambar dalam entri ini akan memudaratkan anda.

Kejadian ni berlaku pada awal bulan September baru ni. Bibik kami dimasukkan ke hospital kerana jangkitan kuman yg menyebabkan tangan kanannya membengkak hingga ke bahagian lengan. Punca nya cuma kena gigit semut. Semut pon bukan semut besar gajah atau kerengga, tapi semut merah yang kecik tu. 


Thursday, 19 September 2013

Pavlova

Thursday, September 19, 2013 0 Comments

Ape itu Pavlova? Bagi mereka yang belum pernah makan, kena try sebab sedap ‘boombastik’!.

Pavlova adalah sejenis meringue kek yang dibuat dari putih telur dan gula halus sebagai 2 bahan utama. Tekstur Pavlova ni ringan bila dipegang. Bila disentuh kulit permukaannya akan terasa licin dan garing. Di tengahnya pula lembut dan manis seperti marshmallow. 

Sunday, 15 September 2013

Friday, 13 September 2013

1001 Kegunaan Basic H² Shaklee

Friday, September 13, 2013 0 Comments
Kali ni takmo cite pasal supplemen, tapi nk cite pasal pencuci serbaguna Shaklee yang memang best! Bulan lepas saya beli Basic H since banyak betul testimoni tentang kebaikan Basic H². Saya bagi pada mak saya untuk kegunaan mencuci periuk belanga buat kuih. 

Maklum lah, klu buat kuih ni, minyak nya bukan main lagi. Kalau buat inti koci tu, dia punya kerak, maaaak aiii! Punye lah tebal. Sental bagai nk rak! Kalau rebus kuih koci tu pulak, tepung nya melekat kt dasar periuk tu pun sampai terpaksa rendam semalaman. Belum lagi nk basuh bekas kuih apam yang kecik2 tu, sekali basuh beratus2 biji. Bekas kuih cara yang berbentuk bunga, susah juga nk hilangkan minyak kat bahagian yang berlekuk2 tu.

Yang tukang basuh bibik saya. Bibik pulak tangannya sensitif sangat, bukan boleh guna sebarangan sabun. Silap sabun, tangan gatal2.....bila tangan bibik dah gatal2, akibatnya majikannya lah yang kene basuh sendiri. Oooohhh tidak! Tak boleh! Tak boleh! Nehi! Nehi! Saya tak boleh biarkan perkara ini  berlaku lagi. Hehehe....Setakat ni, Basic-H lah penyelamat. Memang sangat sesuai untuk sesiapa yang berkulit sensitif.



Selain dari tu, banyak lagi kebaikan Basic-H Shaklee ni. Jom kita tengok apa kegunaan Basic-H dan cara penggunaanya:


BIL
KEGUNAAN
CARA
1.
Mencuci & membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
2.
Mencuci & membersih ikan, ayam & daging & makanan laut daripada bahan awet
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
3.
Mencuci & membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet
Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit
4.
Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak)
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak
5.
Mencuci & membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dsbnya
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian mopkan atau lapkan tempat yang hendak dibersihkan kecuali bilik air dan tandas perlu diberus
6.
Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dsbnya
Basahkan tangan dengan air kemudian tuangkan 2-3 titik kemudian digosok-gosok serta bilas
7.
Mencuci & membersih lantai serta alat permainan
Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian cuci alat mainan dan dibilas manakala cucian lantai tidak perlu dibilas selepas lantai dimop kerana ia mudah kering dan tidak melicinkan lantai
8.
Menanggalkan gula-gula getah pada baju dsbnya
Titikkan 5 titik di sebelah belakang baju yang terkena gula getah kemudian digosok-gosok hingga tertanggal
9.
Mengasah pisau
Titikkan 4-5 titik pada pisau dan asah pisau seperti biasa sehingga tajam
10.
Membersih dakwat pen pada tangan, baju dsbnya
Titikkan 4-5 titik di tempat terkena dakwat, digosok dan kemudian dibilas
  
Untuk kecemasan:

BIL
KEGUNAAN
CARA
1.
Menghapuskan kutu di atas kepala
Basahkan rambut dan ambil 10 titik basic-h dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 minit barulah dibilas
2.
Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas
Sapukan terus basic-h ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk.
3.
Menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dsbnya
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam botol semburan bunga yang dicampur air kemudian goncang dan semburkan kepada serangga
4.
Demam panas (sebelum berjumpa doctor)
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam besen kecil yang mengandungi air. Kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala.
5.
Sakit gigi
Masukkan 4-5 titik basic-h ke dalam cawan yang dicampur air kemudian kumur. Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 basic-h pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit.
6.
Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit)
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gayung. Kemudian gosokkan ke seluruh tempat gatal dengan menggunakan span mandian dan dibilas.
7.
Ulser dan mulut berbau
Tuangkan 4-5 titik ke dalam gelas kemudian kumur (sekerap mungkin)
8.
Penyubur tanaman dan penggembur tanah
Air lebihan cucian basic-h boleh disiram pada pokok bunga dan tanaman lain untuk membantu kesegaran dan kesuburan.
9.
Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dsbnya
Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam mangkuk kecil kemudian rendamkan dan biarkan selama 15-30 minit, karat dan daki akan tanggal serta kelihatan kilat seperti baru.
 















































Fakta: Tahukah Anda?


Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.


Perbezaan Shaklee Selamat
  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan

  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
Mesra Alam

  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan



Thanks for reading!

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?


Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?


Hubungi saya untuk:-
FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!