Follow Us @kamharyatie

Saturday, 20 April 2019

The Biggest Loser - Bonus Terbesar #JOMDETOX!

Saturday, April 20, 2019 0 Comments

Alhamdulillah. Program #JomDetox dah masuk Batch 8.0. Makin lama makin ramai yang join program ni. Apa tak nya. Asal kami join program #JomDetox ni sebab nak selesaikan masalah kesihatan. Sebab terlalu banyak toksin dalam badan, macam-macam penyakit lah yang singgah.

Bagi yang masih blur apa maksud detoks, jemput baca di sini dahulu ye.

Detoks: Kaedah Mengeluarkan Racun Dari Badan (sila klik)

Friday, 22 March 2019

Friday, 1 February 2019

Pokok Tenggek Burung

Friday, February 01, 2019 0 Comments


Korang pernah tengok tak pokok ni? Nama dia pokok tenggek burung. Masa first time tengok pokok ni berbunga dengan bentuk burung macam ni, Subhanallah. Cantik sangat ciptaan Allah. 

Orang melayu biasa panggil pokok tenggek burung sebab bentuk nya macam burung sedang bertenggek kat tengah-tengah daun tu.

Rupa-rupanya pokok ni ada macam-macam nama:
🐦Little Bird Flower
🐦Tall Slipper Flower
🐦Slipper Plant
🐦Candelilla
🐦‘Xiao Niao Hua’ in Mandarin
🐦Pokok Burung Indonesia

Tapi, nama saintifiknya Pedilanthus Bracteatus. Haaaa.....reti dak sebutnya tu. Haha...



Anak-anak pun pelik tengok pokok ni.

Mengikut kepercayaan orang Cina, pokok ni membawa tuah pada pemiliknya. Mak Kak Kam dapat pokok ni sebenarnya dari kawan dia.

Mak Kak Kam semai dan tanam dalam pasu. Alhamdulillah, hidup cantik. Jadi la hiasan kat depan rumah.
 

Sunday, 20 January 2019