Follow Us @kamharyatie

Wednesday, 6 May 2020

Apa beza antara ESP, Cinch Shake dan Meal Shakes?

Wednesday, May 06, 2020 0 Comments

ESP? Cinch Shake? Meal Shakes?

Apa beza semua ni? Confuse nak pilih yang mana satu. Ok, meh saya cerita apa beza antara 3 produk ni.

 

 

1. Apa itu ESP, CINCH SHAKE dan MEAL SHAKES? 

Ketiga-tiga produk ini mempunyai keistimewaan masing-masing. Boleh rujuk photo di bawah.

 

 

2. Siapa yang memerlukannya? 

Untuk mencukupkan nutrisi harian. Kita perlukan zat-zat yang terbaik untuk tubuh badan bagi mendapatkan kualiti kesihatan yang terbaik. 
 
Maklum sahaja makanan yang kita ambil hari ini lebih kepada nak cepat atau segera. Jadi nutrisi yang kita perlukan untuk tubuh tidak cukup. 
 
Untuk mencukupkannya, kita perlu ambil makanan tambahan (suplemen) bagi membantu dalam memiliki tubuh badan yang sihat.

 


 

3. Apa isi kandungannya?


 

 

4. Bila waktu makan yang sesuai?




5. Petua?


 

 

Kesimpulan


 Jika anda perlukan maklumat lebih lanjut, sila hubungi saya! 
Saya akan bantu anda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!! 

Route to Professional Technologist

Wednesday, May 06, 2020 15 Comments
Professional Technologists (Ts.)
Benda boleh kongsi, buat apa nak simpan kan? 😀

 
I'm completely certified as Professional Technologist by Malaysia Board of Technology (MBOT). Certified competence in Information & Computing Technology. Alhamdulillah.


Why Ts ? - Refer to Akta 768. Ringkasnya, MBOT memberi pengiktirafan kpd semua golongan dlm kepakaran masing masing, meantime support program TVET.

Bagus certification mcm ni - it’s recognise your competency by a professional body okeh!! And also a satisfaction for ownself!!!!

Tak rugi, untung lagi. Its an investment. Nothing lost. Do for your own satisfaction. Orang teknikal macam Kak Kam ni more to hands on practical experience. Since my cita-cita nak sambung Master asik tak jadi je, I opt to a professional certificate. 


Certification

MBOT meliputi 23 cabang/bidang teknologi: kejuruteraan, process, elektrikal, kimia, komputer, sains dan sbg. MBOT memberi pengiktirafan (certified competency dalam bidang masing-masing) kepada teknologis and technician.

Application Process

Perlu register as graduate members. Minimum 3 years experiance before go for professional technologist or certified technician. Kalau dah ada experience tak perlu tunggu 3 tahun, once graduate member approved terus apply professional. Proses mohon sangat mudah, semua online dan untuk seek for Professional perlu attend interview.


Professional Technologist

Perlu attend interview; option untuk buat interview di MBOT or secara virtual. Kak Kam buat secara virtual during first week MCO haritu through Skype, ada 3 panel. Interview cover topic: bidang kepakaran, kompetensi teknikal, leadership skill, management & business, dan akta teknologi. 

Once dah berjaya or certified, Professional Technologist boleh pakai Ts di pangkal nama. Certified Technician guna Tc.

For those yang nak apply and nak tau detail, boleh refer to
https://www.mbot.org.my/

Moga Allah sentiasa beri ilmu dan kefahaman yang lebih mendalam untuk Kak Kam contribute more to the nation, dan untuk  manfaat semua orang. Amin. 

"Every chess master, was once a beginner"


Gs. Ts. Kam Haryatie Abdul Mutalib