Follow Us @kamharyatie

Thursday 31 October 2013

Bodohkah Ibuku Andai Tiada Ijazah, Master atau PhD?

Thursday, October 31, 2013 1 Comments
Cerita di bawah ini saya khaskan untuk kedua Ibu saya Azizah Mohd Noor & Kamariah Mas'ud, Isteri saya Kam Haryatie Abdul Mutalib serta seluruh manusia yang bergelar Ibu, Mak, Mama, Umi, Mommy dan sewaktu dengannya........


Saturday 26 October 2013

Mommy Shahab Rainbow Cake With Citrus Cream Cheese

Saturday, October 26, 2013 0 Comments
Pergh! Nama kek bukan main lagi. Meletop! Tak pe la kan, kek ni saya yang buat, sukati saya lah nak bagi nama apa pun...hehehe....Saya memang suka baking.

Tapi saya tak suka baking yang susah-susah, saya akan cari resepi yang senang nak buat dan tak perlukan masa yang lama. Sebab constraint masa dan selalunya bila baking ni anak saya yang sulung akan jadi assistant tak bertauliah.

Friday 18 October 2013

Saya Tunggu Ibu dan Ayah di Pintu Syurga....

Friday, October 18, 2013 0 Comments

Kisah 5 tahun yang lalu.....

Kelmarin saya mendapat berita sedih dari seorang sahabat karib. Anak saudaranya yang berumur 3 bulan kembali ke rahmatullah ketika di bawah jagaan pusat jagaan kanak-kanak. Kedua ibu bapanya mendapat panggilan telefon pada jam 6 petang dan diberitahu keadaan anak yang biru.

Thursday 17 October 2013

Apa itu Healing Crisis / Krisis Penyembuhan?

Thursday, October 17, 2013
Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah kesan yang dirasai oleh mereka yang mengambil makanan tambahan, terutama vitamin & mineral natural Shaklee. Ini berlaku bila tubuh kita yang yang mengandungi banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh, hasil dari pengambilan pemakanan tambahan bermutu Shaklee.

Thursday 10 October 2013

Sihat dan Subur dengan Set Kesuburan Shaklee

Thursday, October 10, 2013

Anak yang dilahirkan adalah anugerah Ilahi dan kurniaan daripada Allah SWT kepada umatnya. Zuriat bukan sekadar penyambung warisan malah bukti kekuasaan Allah. Tidak dinafikan bahawa setiap pasangan berumahtangga sentiasa mengimpikan anak untuk menyerikan lagi rumahtangga mereka. 

Monday 7 October 2013

Fluffy Pancake

Monday, October 07, 2013 0 Comments
Haaaa…Dari dulu saya teringin nak masak pancake yang fluffy. Bila kata fluffy, dia akan jadi gebu & lembut. Yang paling best seronok tengok masa pancake tu nak naik.

Friday 4 October 2013

Offline Versus Online - The Internship

Friday, October 04, 2013 0 Comments



Dah lama tak tengok wayang bersama isteri tercinta. Nak-nak bila ada anak kecik yang berderet. Tapi sekali-sekala kena cari peluang untuk bersuka-ria berdua. So, setelah dapat free ticket wayang GSC Pavilion untuk tengok mana-mana cerita kat wayang GSC Pavi hasil dari kerja kuat untuk menaikkan ESCAPE Celcom, kami berdua pergilah ke Pavi.

Dari banyak-banyak cerita yang ada, beri pilihan pada wifey memilih untuk tengok samada ‘Jobs’ atau ‘The Internship’. Selepas timbal balik, dia memilih ‘The Internship’ sebab katanya, tak nak tengok cerita yang heavy, nak tengok cerita lawak sebab nak release tension.

Setelah melihat cerita ini, saya rasa sesiapa yang berminat atau suka berniaga patut tengok filem ni. Banyak maksud tersirat yang boleh kita ambil ikhtibar dan digunakan untuk memajukan diri dalam dunia perniagaan.

Sinopsis

Cerita ini mengisahkan 2 orang sahabat yang agak berumur yang memang pakar buat sales secara offline (Salesman-offline) lakonan Vince Vaughn, Owen Wilson. Diaorang ni bole jual apa sahaja secara offline sehinggalah satu hari mereka dapat tahu yang syarikat mereka bekerja ditutup kerana hasil sales syarikat tersebut merosot disebabkan ramai orang tidak lagi menjual secara offline pada zaman teknologi ni. 

Semua perniagaan dan transaksi sekarang menggunakan urusan online. (Macam pernah dengar situasi ni kan?) Oleh kerana mereka nie Old School Salesman (Otai), mereka terpaksa mencari kerja lain yang berkaitan dengan online. 

Cari punya cari, mereka terjumpa ada kekosongan untuk menjadi intern di Google. Siapa yang berjaya melepasi program intern tersebut akan dipilih menjadi pekerja tetap  di Google. Syarat untuk register sebagai intern pula, mestilah student kolej atau universiti. 

Disebabkan hanya itu je peluang yang ada pada masa tu, mereka telah mendaftar di sebuah kolej juga secara online semata-mata untuk mendapat kelayakan diterima sebagai intern. Dan memang betul, mereka berjaya diterima selepas diinterview oleh Google yang dijalankan juga secara online.

Bila sampai di sana, diorang ni terpaksa compete dengan kelompok elit dunia tech-savvy dan bijaksana untuk mendapat tempat dihati Google. Bayangkan bagaimana diorang ni berusaha sedaya upaya membuktikan yang mereka ini tidak ketinggalan zaman.

Bagaimana kesudahannya? Cari dan hayati cerita ni. Ada yang akan tergelak besar kerana ada kaitan dengan business yang kami buat sekarang ni. Jom lihat trailer ‘The Internship’ nie. 



Moral of the Story

  1. Bagaimana orang yang selama ini handal buat sales secara offline terpaksa bertarung dengan orang lain yang membuat perniagaan secara online.
  2. Bagaimana 2 orang old school mengejar impian untuk bekerja di Google, walaupun mereka diperlekehkan & diketawakan sebab mereka tidak tahu apa-apa mengenai online business.
  3. Apa2 bisnes yang kita buat mesti secara teamwork. Kita takkan berjaya kalau kita gerak sorang2.
  4. Anda akan tahu kenapa sales secara Offline masih lagi relevan walaupun kita dikelilingi dengan sales secara online.
  5. Anda boleh tahu bangaimana untuk menghadapi kesukaran dan keep moving forward.
  6. Lastly, kita boleh tahu yang kedua-dua online dan offline harus bergerak seiringan untuk ensure sales kita naik.
  7. Yang paling penting, saksikan bagaimana kita nak menjual atau promote sesuatu barang – melalui hati dan bukan barang
Ingat! Ramai yang beli sesuatu barang bukan pasal barang tersebut tetapi disebabkan oleh orang yang menjual tu.

Semoga bermanfaat.

~~~~~~~ Thanks for reading ~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara part time atau full time?
Hubungi saya untuk:
Free Consultation
Affordable Price
Business Opportunity With Shaklee!!! 

Tuesday 1 October 2013

Collagen Powder Shaklee - Rahsia Awet Muda Terbongkar

Tuesday, October 01, 2013 0 Comments
Semua orang inginkan wajah gebu, anjal dan awet muda kan? Dulu-dulu selalunya dengar wanita je, tapi sekarang orang lelaki pun sama. Semua dah mula prihatin tentang penjagaan kulit wajah. Kerana ini juga, ramai yang sanggup menjalani pelbagai prosedur menjadi cantik seperti suntikan vitamin C, botoks dan rawatan lain yang berkemungkinan mendatangkan kesan sampingan terhadap kesihatan.

Tapi, jangan memperjudikan kesihatan melalui cara tadi, beralih kepada kolagen bagi mendapatkan kulit awet muda dan sihat. Pemilihan kolagen ini adalah yang terbaik dan selamat, memandangkan tubuh juga terdiri daripada 75% kolagen. Biar pun begitu, bagi memilih kolagen terbaik di pasaran, anda seharusnya memastikan pilihan anda itu perlu mengikut 8 ciri berikut:
  1. Kolagen yang diambil daripada jenis kolagen yang makan atau minum, bukannya disuntik
  2. Saiz molekul kolagennya bersaiz kecil (1000 dalton) untuk penyerapan pantas
  3. Mempunyai emolient unggul dan mampu mengunci kelembapan berpanjangan
  4. Mempunyai antioksidan yang tinggi
  5. Punya elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis dan membina kolagen semulajadi tubuh.
  6. Mengandungi glucosamine demi menjaga kesihatan sendi
  7. Mampu merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang
  8. Dan yang paling penting kolagen tersebut adalah selamat dan tidak bertoksik
Collagen Powder Shaklee adalah satu-satunya produk 100% memenuhi kriteria yang ditetapkan seperti di atas. Maka tidak mustahil banyak testimonial menceritakan tentang keberkesanannya.



Ia didatangkan dalam bentuk mudah larut yang dipek dalam betuk uncang (sachet).  Anda cuma perlu bancuh dengan air dan terus diminum pada bila-bila masa dan di mana juga tanpa perlu dimasak seperti kebanyakan produk kolagen lain di pasaran.

Melalui kajian klinikal, pengambilan produk Collagen Powder Shaklee selama 8 minggu secara teratur mampu memberi tindak balas seperti berikut:

  • Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90%
  • Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75%
  • Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71%
  • Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
  • Meningkatkan keanjalan, ketegangan dan elastisiti sehingga 55%
  • Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54%
  • Meningkatkan keserian ton & warna kulit sehingga 50%
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18% 

7 Kesan Langsung Pada Fizikal

  1. Antipenuaan - Mengurangkan liang pori-pori kedutan dan garis halus
  2. Menghidratkan - Melembapkan kulit
  3. Kembalikan keanjalan kulit - Kulit lebih tegang dan lembut
  4. Melicinkan kulit
  5. Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
  6. Mencerahkan - mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
  7. Menegang - membantu menegang dan menganjalkan payu dara

Ramai yang mengeluh harga kolagen Shaklee mahal. Sebabnya Tapi jangan risau. Bulan ini Shaklee menawarkan harga paling rendah. BELI 6 PERCUMA 1! Bulan ini sahaja (September 2014). Jangan lepaskan peluang ni.


Berapa harga SCP ni (sekotak ada 15 sachet)?
Harga Pasaran = RM 298 Semenanjung Malaysia | RM 312 Sabah/Sarawak
Dengan harga promosi ini, sekotak menjadi RM 255 sahaja, maka satu hidangan (1 peket) hanyalah RM 17.
 



***********************
PROMOSI SEPT 2014!!
***********************
SHAKLEE COLLAGEN POWDER BUY 6 FREE 1
(SAVE UP TO RM800+)

* FREE MEMBERSHIP *
* FREE POSTAGE *
* FREE 1 BOX OF COLLAGEN *
* MEMBER'S PRICE *
* CASH BONUS *
Promosi sah sehingga 30 September 2014 sahaja.
Cepat-cepat dapatkannya ya!!

Yang paling best, dengan adanya promosi macam ni, kita dapat amalkan Collagen Powder Shaklee secara berterusan dan istiqamah (konsisten) untuk anda merasai keberkesannya. InsyaAllah, hasrat dan hajat kita nak sihat dan cantik luar dan dalam dapat direalisasikan. 


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga? 
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi saya untuk:-
 

FREE CONSULTATION 
AFFORDABLE PRICE and 
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!