Follow Us @kamharyatie

Sunday, 31 December 2017

PERLU KE ADA AZAM BARU?

Sunday, December 31, 2017 0 Comments
Assalamualaikum,

Sempena tahun baru ni, saya nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2018 kepada semua pembaca blog Mommy Shahab. Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.


Saturday, 23 December 2017

JOM AKTIFKAN KEAHLIAN SEKARANG SEBELUM IA DITAMATKAN!!

Saturday, December 23, 2017
Assalamualaikum,

Apa khabar semua? Saya doakan anda semua sentiasa ceria dan gembira di samping keluarga tersayang.

Terima kasih yer kerana sudi melawat blog MommyShahab.com :)

Dalam entry ni, saya nak ingatkan kepada anda semua yang pernah berdaftar sebagai AHLI SHAKLEE LEBIH SETAHUN, JOM AKTIFKAN KEAHLIAN ANDA SEKARANG!!

Sunday, 12 November 2017

TRIP KE TURKI BERSAMA KEMBARA SUFI - DAY 1 (ISTANBUL - CANAKKALE)

Sunday, November 12, 2017 0 Comments

Assalamualaikum para sahabat dan pembaca setia blog ini.


Seperti yang telah saya janjikan pada entri blog tempoh hari, saya akan kongsikan pengalaman saya mengembara di bumi Turki bersama Maria & Firdaus bersama 27 orang yang lain mengikuti Syarikat Kembara Sufi. Segala persiapan kami sebelum berangkat ke Turki telah saya kongsikan dalam entri ini TRIP KE TURKI BERSAMA KEMBARA SUFI - PENGENALAN

Wednesday, 25 October 2017

SHAKLEE BABY DAH MASUK MALAYSIA! YEAY!

Wednesday, October 25, 2017 0 Comments


Perkenalkan Shaklee Baby, produk khusus penjagaan bayi yang pastinya tiada kimia terlarang seperti SLS, paraben dan lain-lain. Produk Shaklee Baby pastinya organik, natural dan sangat lembut pada bayi. 

So mommy tak perlu bimbang, sebab produk bayi Shaklee dijamin selamat dan berkesan digunakan terutama sekali untuk bayi berkulit sensitif atau mengidap ekzema. 
Akhirnya penantian ku sejak join Shaklee 4 tahun yang lalu telah berakhir. Yeeehaaaaa.....Selama ni dok usha kat website Shaklee US je. Dan sekarang, dah masuk pun pasaran Malaysia.

Rangkaian produk penjagaan bayi Shaklee ni sebenarnya ada banyak, tetapi 3 produk di bawah yang akan masuk dahulu ke Malaysia. 3 produk Bayi Shaklee ini adalah :




MANDIAN BAYI LEMBUT DAN SELAMAT




LOSYEN LEMBUT DAN MELEMBAPKAN KULIT BAYI DENGAN SEMPURNA




MINYAK URUT MELEMBAP DAN MENENANGKAN BAYI



Shaklee products is beyond organic! Secara ringkasnya, set penjagaan baby Shaklee memenuhi semua kriteria di bawah:

99% natural
76% organic ingredients
Non-irritating, no-tears formula
Pediatrician tested
Clinically tested
Sensitivity tested
PH balanced
Hypoallergenic
No parabens or SLS (sodium lauryl sulfate)
No 1,4-dioxane or formaldehyde
No artificial colour or fragrance added


Will be in market in November 2017! Tak sabar rasanya nak grab. Tapi kuantiti adalah sangat limited. So siapa yang tak mau lepas peluang, kena standby ye. Once available je terus grab. Jangan tunggu tau! 


Boleh hubungi saya terus untuk dapatkan produk ni.



Thanks for reading!
~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara sambilan?

Hubungi saya untuk:
FREE CONSULTATION, BEST PRICE and BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Saturday, 23 September 2017

Rahsia Kulit Berseri Dengan THE RADIANT 4!

Saturday, September 23, 2017 0 Comments
Assalamualaikum,

Nak tau tak, untuk dapatkan kulit yang sihat dan berseri, sebenarnya bukan dari pencuci muka semata-mata. Tapi hakikatnya kena treat dari dalam. 

Dari dalam tu maksudnya dari segi pemakanan yang sihat. Bila dari dalam, kesihatan kulit tu akan kekal lama dan akan memberikan aura yang positif dan sihat.

Ada 4 nutrien penting akan akan pastikan kita boleh dapat kulit yang sihat, berseri dari dalam. Nak tau tak apa dia. Haaaaa.....Rahsianya....Make sure korang take note 4 nutrien ni tau!


1. PROTEIN - Membina Kulit Yang Sihat 
Badan dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting kerana ia:

  • Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk fungsi kulit yang optimum.
  • Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat.
  • Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit.
  • Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit.
  • Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.
 2. VITAMIN C - Perlindungan Antioksida
Vitamin C, yang bertindak sebagai antioksida menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Walaubagaimanapun, badan anda tidak berupaya untuk menghasilkan vitamin C dan pengambilan vitamin C membantu untuk :

  • Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar.
  • Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.
  • Membantu dalam penyembuhan luka.
  • Mempertahankan kulit daripada radikal bebas.

3. KOLAGEN- Tingkatkan Keanjalan
Kolagen adalah struktur penting untuk kulit anda. Ia mengekalkan keanjalan kulit anda dan menghalangnya daripada berkedut, berparut dan menjadi kendur. Berita baiknya adalah badan anda boleh menghasilkannya sendiri.

Walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, jumlah kolagen yang dihasilkan semakin berkurangan, ianya akan mendedahkan anda kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Katakan tidak kepada tanda-tanda penuaan ini dan mulakan pengambilan kolagen sekarang untuk;
  • Kulit yang lebih anjal.
  • Mengurangkan kedutan.
  • Kulit yang lebih lembut, lebih padat.
  • Mengurangkan parut.

4. GLA- Kekalkan Kelembapan Kulit
Kulit yang sihat bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya, asid gamma-linolenic (GLA). Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga:

  • Mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik.
  • Mengekalkan kelembapan kulit.
  • Melawan keradangan.

So dah tau kan 4 nutrien penting tu kan? So, mana nak dapat semua ni? 
Apa sumber protein nak ambil? 
Nak kena makan Vitamin C berapa banyak sehari? 
Kolagen jenis apa nak consume? 
GLA tu pulak nak dapat dari mana?



Tadaaaa.....semua ni ada dalam SET THE RADIANT 4! Ha! Nama pun dah macam nama filem tau! Tak payah susah-susah, tak payah pening-pening ye. 4 Nutrien penting tu semua dah ada dalam set ni.

ESP, Vitamin C, GLA, Collagen Powder








TESTIMONI

Jom kita tengok testimoni mereka yang dah cuba SET THE RADIANT 4 ni! Nak try, kenala tengok hasilnya dulu kan. Jom!



















Amacam? Best tak? Rasa mcam tak sabar nak try kan. Try, jangan tak try tu!  
Lagipun, bulan ni ada promotion ye. Jangan lupa!!!


Setiap PEMBELIAN SET THE RADIANT 4 akan melayakkan kita untuk dapat E-VOUCHER bernilai RM60! Dapat eksklusif paper bag lagi.

E-VOUCHER nih boleh digunakan for next purchase tau. So memang berbaloi baloi sangat!
Boleh terus whatsapp saya ye untuk order and consultation. 

InshaaAllah saya akan guide cara consume yang betul sampai korang dapat kulit yang diidam idamkan tu .

Thanks for reading!
~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara sambilan?

Hubungi saya untuk:
FREE CONSULTATION, BEST PRICE and BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!