Saturday, 23 September 2017

Rahsia Kulit Berseri Dengan THE RADIANT 4!

Kam Haryatie Abdul Mutalib | 01:59 |
Assalamualaikum,

Nak tau tak, untuk dapatkan kulit yang sihat dan berseri, sebenarnya bukan dari pencuci muka semata-mata. Tapi hakikatnya kena treat dari dalam. 

Dari dalam tu maksudnya dari segi pemakanan yang sihat. Bila dari dalam, kesihatan kulit tu akan kekal lama dan akan memberikan aura yang positif dan sihat.

Ada 4 nutrien penting akan akan pastikan kita boleh dapat kulit yang sihat, berseri dari dalam. Nak tau tak apa dia. Haaaaa.....Rahsianya....Make sure korang take note 4 nutrien ni tau!


1. PROTEIN - Membina Kulit Yang Sihat 
Badan dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting kerana ia:

  • Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk fungsi kulit yang optimum.
  • Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat.
  • Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit.
  • Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit.
  • Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.
 2. VITAMIN C - Perlindungan Antioksida
Vitamin C, yang bertindak sebagai antioksida menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Walaubagaimanapun, badan anda tidak berupaya untuk menghasilkan vitamin C dan pengambilan vitamin C membantu untuk :

  • Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar.
  • Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.
  • Membantu dalam penyembuhan luka.
  • Mempertahankan kulit daripada radikal bebas.

3. KOLAGEN- Tingkatkan Keanjalan
Kolagen adalah struktur penting untuk kulit anda. Ia mengekalkan keanjalan kulit anda dan menghalangnya daripada berkedut, berparut dan menjadi kendur. Berita baiknya adalah badan anda boleh menghasilkannya sendiri.

Walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, jumlah kolagen yang dihasilkan semakin berkurangan, ianya akan mendedahkan anda kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Katakan tidak kepada tanda-tanda penuaan ini dan mulakan pengambilan kolagen sekarang untuk;
  • Kulit yang lebih anjal.
  • Mengurangkan kedutan.
  • Kulit yang lebih lembut, lebih padat.
  • Mengurangkan parut.

4. GLA- Kekalkan Kelembapan Kulit
Kulit yang sihat bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya, asid gamma-linolenic (GLA). Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga:

  • Mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik.
  • Mengekalkan kelembapan kulit.
  • Melawan keradangan.

So dah tau kan 4 nutrien penting tu kan? So, mana nak dapat semua ni? 
Apa sumber protein nak ambil? 
Nak kena makan Vitamin C berapa banyak sehari? 
Kolagen jenis apa nak consume? 
GLA tu pulak nak dapat dari mana?



Tadaaaa.....semua ni ada dalam SET THE RADIANT 4! Ha! Nama pun dah macam nama filem tau! Tak payah susah-susah, tak payah pening-pening ye. 4 Nutrien penting tu semua dah ada dalam set ni.

ESP, Vitamin C, GLA, Collagen Powder








TESTIMONI

Jom kita tengok testimoni mereka yang dah cuba SET THE RADIANT 4 ni! Nak try, kenala tengok hasilnya dulu kan. Jom!



















Amacam? Best tak? Rasa mcam tak sabar nak try kan. Try, jangan tak try tu!  
Lagipun, bulan ni ada promotion ye. Jangan lupa!!!


Setiap PEMBELIAN SET THE RADIANT 4 akan melayakkan kita untuk dapat E-VOUCHER bernilai RM60! Dapat eksklusif paper bag lagi.

E-VOUCHER nih boleh digunakan for next purchase tau. So memang berbaloi baloi sangat!
Boleh terus whatsapp saya ye untuk order and consultation. 

InshaaAllah saya akan guide cara consume yang betul sampai korang dapat kulit yang diidam idamkan tu .

Thanks for reading!
~~~~~~~~~~~~~~~~

Ingin mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan secara sambilan?

Hubungi saya untuk:
FREE CONSULTATION, BEST PRICE and BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...