Monday, 17 June 2013

Tips Atasi Anak Sembelit Dengan Meal Shakes Shaklee

Kam Haryatie Abdul Mutalib | 00:36 |
Assalamualaikum,

Ada seorang rakan kerja saya yang selalu cerita tentang anaknya yang sejak kecil  kerap sembelit. So far saya tak berapa pandai nak bagi tips apa, sebabnya anak-anak saya tiada seorang pun yang sembelit. Tapi saya selalu juga lah tolong google cari-cari solution. Tapi sejak dia amalkan meal shakes, alhamdulillah dah takde sembelit lagi. Bole baca testimoni MamaCilik Affni di sini. 

TIPS ATASI ANAK SEMBELIT
  • Kerapkan pemberian air masak pada anak
  • Beri makan buah beberapa potong sehari
  • Beri makan prune
  • Cairkan sedikit bancuhan susu tepung
  • Beri minum vitagen sekali sekala
  • Campurkan meal shakes dalam susu anak
Bagaimana Meal Shakes membantu dalam masalah sembelit?
 
 
Meal Shakes mengandungi fiber. Jadi ia dapat membantu dalam pelawasan. Walau bagaimanapun, ia perlu disertai dengan pengambilan air masak yang banyak. Jadi, pastikan anak anda ambil air masak yang banyak ya. Dan pastikan anak makan buah.

Sekiranya sembelit yang sangat teruk dan berterusan pastikan bawa anak berjumpa doktor ya. Walau bagaimanapun, saya tak galakkan anda ambil ubat sembelit yang minum (lactulose) atau ubat masuk ke dubur (enema) ni. 

Ubat enema pula, lama kelamaan akan menyebabkan anak-anak takut nak meneran sebab lepas makan ubat tu najis mudah keluar. Jadi kalau najis keras sikit dah tak mahu teran. Jadi, sebaiknya cubalah cara semula jadi ya.

Selamat mencuba! 

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...