Saturday, 24 December 2016

Set Bersalin Pilihan Mommy Shahab (Luaran dan Dalaman)

Kam Haryatie Abdul Mutalib | 05:38 |
Assalamualaikum,

Saya doakan anda yang menziarahi blog ini akan sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang daripada Allah.

Kali ni nk cerita tentang Set Bersalin pilihan saya untuk Luaran dan juga Dalaman. Penting setiap ibu mengambil set bersalin ye. Bukan setakat luaran, tapi juga dalaman. 

Sebelum tu, kalau ada yang tak tahu nak pilih set bersalin, saya ada share 10 tips memilih set bersalin dalaman. Anda boleh refer link di bawah.





SET BERSALIN DALAMAN DAN SET MENYUSU (SHAKLEE)

Macam biasa, untuk dalaman, of coz saya pilih Set Bersalin dan Menyusu Shaklee. Saya mula ambil set ni selepas bersalin anak yang ke-3 dulu. 6 tahun lepas. Lepas dah rasa keberkesanan Set Bersalin & Menyusu Shaklee, sejak tu saya konsisten ambil produk Shaklee sampai lah sekarang.





Yang istimewanya Set Bersalin dan Menyusu Shaklee ni, itemnya semua sama dengan Set Hamil. So saya jimat banyak. Dari mula hamil, item tu jugalah yang saya terus makan sampai bersalin dan menyusu. So tak payah susah-susah fikir apa nak beli lagi.

Dengan fullset ni juga, susu badan saya tersangat lah meriah! Saya berjaya menyusu anak yang ketiga sehingga berumur 3 tahun! Takde masalah susu tak cukup. Dan sekarang pun, sepanjang berpantang anak ke-4 ni, alhamdulillah dah mula buat stok walaupun baru 20 hari. Dah dapat pam hampir 100oz.

Saya ada cerita pengalaman berpantang ketiga-tiga anak saya yang sebelum ni, sebelum kenal Shaklee dan selepas kenal Shaklee. Banyak sangat perbezaan yang saya rasa. Jemput baca di sini...



Ketika dalam pantang, ibu memerlukan tambahan tenaga sebanyak 500kal yang harus datang dari makanan aygn mereka makan. Ini bermakna mereka memerlukan antara 2000 hingga 2500 kalori dalam sehari.

Malangnya kebanyakan wanita yang sedang dalam tempoh berpantang tidak mendapat nutrisi yang cukup dari pemakanan mereka. Ini berpunca dari keletihan kerana tidak cukup rehat dan ttidak cukup tidur kerana menyusukan bayi dan mengalami masalah 'tidak berselera' kerana tubuh mereka masih lemah.

Kegagalan mendapatkan nutrisi yang mencukupi akan memberikan kesan buruk kepada ibu dan bayi. Oleh itu, ibu-ibu yang baru melahirkan sangat memerlukan suplemen yang sesuai untuk meningkatkan kesihatan tubuh mereka semula. 


Pengambilan makanan dengan nutrisi yang lengkap bagi setiap IBU adalah sangat penting. Jagalah kesihatan diri anda terlebih dahulu agar anda dapat menjaga keluarga dengan lebih sempurna, InsyaAllah... 

Sila refer link di sini untuk mengetahui dengan lebih lanjut, khasiat dan kebaikan semua nutrisi yang terdapat di dalam Set Bersalin dan Menyusu Shaklee.






SET BERSALIN LUARAN (ANUGERAH)

Untuk bahagian luaran jangan lupa pula ye. Ini pun penting ni. Macam saya, saya tak suka item yang susah nak handle. Sebab saya ni walaupun mak dan maid ada di rumah, tapi diorang handle bab masak dan tolong mandi baby sahaja. Urusan berpantang yang lain, semua saya handle sendiri.

Sebab tu saya prefer set bersalin luaran yang mudah untuk saya uruskan sendiri, yang tak perlu orang lain tolong buat. Saya prefer jenis yang mudah dan simple, dan....WANGI. Itu bonus. Ade ke set bersalin luaran yang macam tu? Of coz le ada....hehehe....google, jangan tak google....

Lepas dok survey, at last , saya decide ambil Set Bersalin Anugerah. Plan asal nak beli secara loose je. Tapi lepas kira-kira, agen tu gantikan item yang perlu dimakan dengan tungku baby. 

So dapatla murah sikit lepas adjust item yang saya perlukan sahaja. Item macam jus, yang teh, semua saya tak ambil. Sebab saya dah ada Set Bersalin Shaklee.





Istimewanya tentang Set Bersalin Anugerah ni ialah ia menggabungkan dua kombinasi penting di dalam dunia perubatan Islam dan tradisional. Setiap ramuan di dalam set bersalin ini telah didoakan dengan 30 juzuk Al-Quran dan doa-doa pilihan agar ibu dan bayi dibaluti dengan mukjizat qalam Allah.


Item yang saya beli. Jom kita review satu persatu.

Minyak pilis paling best dalam dunia. Saya memang tak suka pilis serbuk sebab leceh. Nak kena bancuh dengan air, lepas tu berterabur kat baby. Yang ni best! Nama je minyak, tapi tekstur dia macam air je. Sapu kat dahi, muka dan tangan untuk elak masuk angin setiap kali selepas mandi. 

Memang best! Saya kalau dalam pantang memang tak boleh kene kipas kuat sket, mula la sakit kepala. Sapu je pilis ni, alhamdulillah memang berkesan hilangkan sakit kepala.

Ni minyak baby. Best bau dia, baby pun suka. Guna setiap kali selepas mandi. Sapu dan urut kat bahagian perut, tapak kaki, kat bahagian ari-ari baby sekali untuk elakkan masuk angin atau kembung perut.
 
Ni minyak urut. Masa tukang urut datang urut lepas bersalin, saya guna minyak ni.  Even kalau bukan lepas bersalin pun, sangat elok untuk sesiapa yang rasa bisa badan, sakit sendi, angin, lenguh-lenguh.


Yang ni untuk bakar lemak. Sapu di bahagian perut, peha, punggung sebelum pakai bengkung atau girdle. Dia punya panas sampai ke petang. Yang paling best, bau dia....wangi sangat! Bau apple garden. Lepas sapu tu, bilik kita memang harum semerbak. Best!!! 

Husband sampai tanya, saya pakai apa ni bau kemain wangi bilik. Hehehe...Teksturnya pun best, tak melekit, halus dan mudah meresap ke dalam kulit.


Mandian herba ni pun best. Dia dalam bentuk uncang. Macam uncang teh tu. Rendam je dengan air panas. Pastu mandi. Lega rasa tau dapat mandi herba ni. Urat-urat dan sendi yang tegang masa bersalin, semua rasa lega. Badan pun rasa fresh.

Tungku untuk ibu dan juga tungku bayi. Cara guna samada kukus atau panaskan kat sterika. Senang. Boleh guna selama setahun. So even dah habis pantang pun, kalau rasa badan lenguh-lenguh ke, boleh tungku sendiri je. 

Tungku Ibu membantu melancarkan perjalanan darah, merehatkan otot tubuh dan buang angin dalam badan.

Tungku Bayi pula serbaguna untuk kanak-kanak yang terkena gigitan serangga, terjatuh, demam, batuk, selsema, benjol terutama di dahi dan lutut serta kecederaan ringan.


So, sesiapa yang tercari-cari set bersalin lengkap, saya sangat-sangat recommend Set Bersalin & Set Menyusu Shaklee sebagai set bersalin dalaman dan Set Bersalin Anugerah sebagai set bersalin luaran. 


Insyaallah dengan nutrisi lengkap yang terkandung di dalam Set Bersalin & Set Menyusu Shaklee akan membantu ibu dan bayi kembali sihat, cergas, langsing dan menawan selepas bersalin.

Dan insyaallah, penggunaan ayat-ayat Al-Quran yang telah ditenagakan dalam Set Bersalin Anugerah pula dapat membantu ibu dan bayi mendapat keberkatan, sembuh dengan sempurna dan yang paling penting dijauhi dari gangguan makhlus halus ketika semangat ibu dan bayi masih lemah.


Hubungi saya untuk:- 
 
FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...