Friday, 2 September 2016

SHAKLEE RENEWAL MEMBERSHIP - STEY BY STEP

Kam Haryatie Abdul Mutalib | 19:05 |


Untuk pengetahuan semua ahli, Shaklee sedang membuat semakan untuk mengesahkan ahli-ahli Shaklee samada masih meneruskan keahlian dengan Shaklee atau sudah tidak aktif.

Oleh itu setiap ahli perlu membuat pembelian sebanyak 200PUV in single resit ATAU membeli voucher RM30 yg akan dikreditkan ke dalam eVoucher masing2.

Syarat ini perlu dipatuhi bagi semua AHLI yang register SETAHUN DAN KE ATAS.
Pada 1 - 30 Oktober 2016 wajib renew tak kira sebelum ni aktif atau tidak. Ini bertujuan untuk mengaktifkan kembali akaun anda

Ada 2 cara untuk renew keahlian. Mudah saja.
1. Purchase 200uv in single resit (Automatik akan dapat free renewal): atau
2. Bayar RM 30 dan akan dikreditkan semula ke dalam eVoucher (eVoucher ini boleh belikan barang Shaklee semula)



CARA RENEW MEMBERSHIP

Di sini saya tunjukkan langkah mudah untuk renew membership. Ada 3 cara:

CARA 1:
Semua ahli boleh renew secara online sahaja melalui akaun keahlian masing-masing di www.shaklee2u.com.my

CARA 2:
Hubungi pihak Shaklee melalui telefon di nombor berikut:
1. 03-5622 3188
2. 03-5622 3122

CARA 3:
Pergi sendiri ke HQ Shaklee atau mana-mana cawangan Shaklee yang berdekatan dengan anda. Anda hanya akan diminta untuk isi satu borang simple dan serahkan kepada kaunter.


Mudah kan.


STEP BY STEP RENEWAL SECARA ONLINE

Bagi mereka yang tinggal jauh dari cawangan Shaklee, boleh renew hanya secara online. Saya tunjukkan step by step untuk renew secara online. 

1. Mula-mula log in seperti biasa akaun anda di www.shaklee2u.com.my. Akan keluar notification mengingatkan agar renew member.



2. Klik bahagian shopping, isikan alamat dan apa yang patut seperti biasa.

3. Sebagai contoh, saya klik ESP satu set buy 7 at 6.
Ok, ada dua cara tau nak renew ni.
1️. Buat belian 200uv, and akan dapat FREE renewal ATAU
2. Bayar RM 30.00 dan akan dimasukan semula ke dalam E-Cash


4. Bila dah klik belian 200uv dia akan automatik keluar untuk renewal tu. So just klik je. Kalau nak dapatkan Shaker Shaklee yang awesome tu pun boleh klik sekali. Shaker tu anda boleh beli dengan harga RM19.08 dengan setiap 100uv purchase ok.

5. Ok nanti dia akan keluar macam ni. Klik kat agree term n condition tu. Then buat payment macam biasa.

6. Bagi yang nak gunakan cara ke 2️ aitu nak bayar RM30. Boleh juga. Kalau purchase anda tak cukup 200uv dia akan automatik keluar begini.



7. Sekali lagi teruskan dengan pembayaran seperti biasa.

8. Duit  RM30 yang anda bayar untuk renew member tu akan masuk dalam E-Vocher. Setiap belian RM 100 anda boleh redeem RM10 voucher. Duit tu dapat semula pada anda. So jangan risau ok. Sah untuk 3 bulan ok E-Voucher ni.



Q & A
Ini adalah soalan-soalan yang biasa anda akan tanya berkenaan renewal membership beserta jawapan lengkap. Sila refer di sini ye. 

Q1:  Apa akan jadi jika saya tidak aktifkan akaun saya pada Oktober  2016
A1:  Akaun anda akan expired!

Q2: Bolehkah saya renew membership selepas akaun saya expired?
A2: Boleh! Shaklee beri tempoh selama tiga bulan (Nov, Dec, Jan) untuk anda aktifkan kembali akaun dengan membuat bayaran RM30.

Q3: Kalau saya buat belian 200uv in single resit pada salah satu dari tiga bulan itu. Adakah ianya dikira?
A3: Tidak! Belian 200uv hanya terpakai untuk September dan Oktober sahaja. Jadi jika anda mahu aktifkan kembali akaun. Anda perlu buat bayaran RM30 dan wang itu akan dicreditkan kembali ke dalam akaun eVocher anda.

Q4: Bolehkah 200uv tu secara transfer uv?
A4: Transfer uv TAK dikira utk 200uv tu. Mesti buat pembelian 200uv dalam SATU RESIT.

Q5: Then bagaimana nak renew membership tu.
A5: Ada TIGA cara. Secara online, call Shaklee HQ atau ke branch.

Q6: Boleh ke upline bantu untuk renew membership?
A6: TAK BOLEH! Masing-masing kena buat sendiri

Q7: Apa akan jadi jika selepas bulan Dec saya masih tak aktifkan kembali akaun saya?
A7: Automatik akaun anda akan inantive dan tidak boleh buat belian.

Q8: Bolehkah saya buat rayuan untuk aktifkan kembali akaun saya selepas bulan December.
A8: Boleh! Tulis surat rayuan kepada pihak Shaklee.

Q9: Apa akan jadi jika setahun saya tidak renew keahlian saya.
A9: • Akaun anda akan luput. Perlu reregister semula untuk menjadi ahli Shaklee.
       • Untuk SID tempoh bertenang selama 6 bulan dan Leader tempoh bertenang selama setahun..

Q10: Adakah hanya Distributor sahaja yang perlu aktifkan kembali akaun ni.
A10: TIDAK! Semua SID termasuk MASTER perlu lakukan yang sama.

Q11: Bagaimana kalau pada September ni keahlian saya belum lagi berusia setahun?
A11: • Anda perlu, renew akaun anda sebaik sahaja tarikh keahlian anda bersama Shaklee mencapai usia setahun.
       • Jika anda mendaftar ahli pada 1 April 2016, maka pada 1-30 April 2017 anda perlu renew keahlian tersebut.

Q12: Kata keahlian SHAKLEE untuk sepanjang hayat?
A12: Masih lagi untuk sepanjang hayat. Kerana RM30 tu akan dipulangkan semula dalam eVoucher untuk anda belanjakan. Tujuan Shaklee untuk pastikan uols update data dan tahu tentang kewujudan uols hidup atau mati dan sebagainya.


PERLU KE RENEW? 

Bagi anda yang memang konsisten consume produk Shaklee, anda WAJIB RENEW. Sebab sekiranya akaun anda luput, anda bukan lagi ahli Shaklee, so anda takkan dapat semua benefit kehlian yang anda pernah dapat semasa anda menjadi ahli.

Secara ringkasnya, di bawah ini adalah antara kelebihan menjadi ahli:

1) Boleh membeli produk Shaklee pada harga ahli. (25% less than retail price). Bila ada promotion khas untuk ahli, harga akan jadi jauh lebih murah sehingga 40% less dari retail price.

2) Dapat BONUS hasil pembelian/jualan setiap bulan 5%-21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus.

3) BERPELUANG membuat biznes Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan MENTOR.

4) ACCESS kepada SPECIAL GROUP kami untuk testimonial dan maklumat terperinci mengenai produk2 Shaklee.


5) Mereka yang register dengan saya, saya akan masukkan mereka dalam sebuah group Shaklee di Facebook. Dalam group ini, anda akan didedahkan dengan rahsia rahsia bagaimana menjalankan business secara online. 


Sila baca di sini untuk mengetahui banyak lagi kelebihan-kelebihan yang lain yang anda akan dapat sekiranya anda masih maintain sebagai ahli Shaklee. Sila klik link di bawah.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE

Saya harap dengan penjelasan ini memberi sedikit pencerahan tentang isu renewal membership. Kalau ikutkan, selama ni, Shaklee satu-satunya company yang buat keahlian seumur hidup tanpa sebarang bayaran. Macam pelik pun ye.

Sebab tak pernah lagi jumpa company yang buat macam ni. Cuba tengok semua MLM lain, semua kene renew setiap tahun kan. Even JUSCO pun tiap-tiap tahun kene renew kan. Ok je takde masalah pun.

Setakat RM30 untuk renew dalam tempoh setahun, saya rasa takde effect sangat pun. Lagipun RM30 yang kita bayar tu, dapat balik kat kita, sebab kita boleh beli semula barang Shaklee. Macam saya yang ramai customer, saya belikan barang 200uv, dah terus dapat free renewal. Ok la tu.

Kalau ada sebarang persoalan lain, boleh pm saya personally ye. Renew membersip, just a small matter. :)
 

Hubungi saya untuk:- 
 
FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...