Follow Us @kamharyatie

Thursday 21 May 2015

BISNES PRODUK PICISAN???Assalamualaikum,

Ramai yang tahu saya berniaga Shaklee. Ramai yang tahu kehebatan dan keberkesanan produk Shaklee. Tapi sebenarnya masih ramai yang tak tahu. Dan masih ramai lagi yang agak ragu-ragu.

Shaklee bukan Produk Picisan..! Tapi merupakan satu produk yang dengan izin Allah di asaskan oleh seorang manusia hebat 100 tahun dahulu yang mampu berfikir Luar Biasa untuk kehidupan masyarakat 100 tahun kehadapan hari ini..! Dr Forrest Clell Shaklee..!Siapa Dr Forrest Clell Shaklee..?

Dr. Forrest Clell Shaklee dilahirkan pada bulan November di Carlisle, Iowa.

Sewaktu beliau dilahirkan, beliau disahkan menghidap penyakit tuberculosis (batuk kering).

Doktor meramalkan beliau boleh hidup sehingga berumur 8 tahun sahaja.

Berpindah dari Carlisles (kawasan lombong arang batu) ke utara Iowa, kerana mereka percaya rawatan terbaik untuk batuk kering adalah udara yang bersih dan segar serta rehat yang mencukupi.

Zaman kanak-kanak beliau banyak dihabiskan dengan berehat dan memerhati alam sekitar.

Apabila beliau sudah meningkat remaja, doktor berpuas hati dengan kesihatan beliau dan mengatakan penyakit tuberculosis beliau adalah terkawal.

Walau bagaimanapun, beliau tetap tidak sesihat dan secergas remaja lain yang seusia dengannya.


Bermula Sebagai Seorang Chiropractic Practitioner

๐Ÿ™‡Forrest Shaklee banyak menghabiskan masa membaca tulisan dan falsafah Bernarr MacFadden dalam majalah “Physical Magazine” yang mengatakan ‘dadah (ubat) hanyalah menutup simptom, tanpa mengubati penyakit’.

๐ŸŒณBeliau tahu berdasarkan pemerhatian beliau terhadap alam sekitar, manusia boleh dirawat dengan kaedah semulajadi. Ini menyebabkan beliau sangat berminat dengan science of chiropracticcare.

Forrest Shaklee kemudiannya mendaftar masuk ke Palmer School of Chiropractic yang diketuai oleh B.J. Palmer. 

Walaupun beliau mengagumi Palmer, beliau kurang bersetuju dengan pendapat Palmer yang merasakan chiropractic adalah satu-satunya rawatan untuk penyakit fizikal.

Beliau percaya perlunya ada sistem yang lebih menyeluruh untuk memelihara kesihatan badan.

Itu kisah Forrest Shaklee. Ini pula kisah saya macam mana saya dan keluarga boleh pilih profuk Shaklee berbanding produk lain.

Kenapa keluarga saya memilih Shaklee


* Jika anda rasa entri ini memberi manfaat buat anda dan orang ramai di luar sana, sila tekan butang LIKE dan dipersilakan SHARE. Semoga ilmu ini dapat dipanjangkan dan menjadi salah satu pencen kubur kita semua.

Thanks for reading!

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga? 

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:-

FREE CONSULTATION 
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


No comments:

Post a Comment