Monday, 5 January 2015

INGATKAN SUPLEMEN JE, TEH PERANGSANG TENAGA PUN ADE?

Kam Haryatie Abdul Mutalib | 08:10 |
Assalamualaikum semua,

Ramai rupanya yang tak tahu, Shaklee pun ada air teh. Nama penuhnya CINCH ENERGY TEA MIX. Antara produk Shaklee yang saya tak pernah try lagi. Ada kawan-kawan yang memang consume cinch tea ni push saya try. Ramai gak yang tanya, Shaklee pun ada teh ke? Untuk apa tea ni? Apsal nama dia energy tea?

Lepas tu rata-rata yang try, bila saya tanya best ke. Semua akan jawab seriously bertenaga. Yang boleh stay up tengok bola masa piala dunia aritu, yang boleh stay up 10 malam terakhir bulan ramadhan aritu, yang boleh maintain energy seharian walaupun on diet. Haaa...maknanya apa? Betullah kan teh ni boleh merangsang tenaga luar biasa?

Info ni saya ambil dari website Shaklee

Kalau anda tengok kat image atas ni, CINCH ENERGY TEA MIX termasuk dalam kategori penjagaan berat badan. Pendek kata, termasuk dalam salah satu item Set Kurus Shaklee. Kenapa ye dia dimasukkan dalam Set Kurus Shaklee?

Sebab ia boleh memberi rasa kenyang, dalam masa yang sama membekalkan tenaga kepada mereka yang on diet, yang nak kurus dan sihat.  Walaupun diet, makan dalam kuantiti yang sedikit, tapi tenaga macam orang makan banyak.


KEBAIKAN CINCH ENERGY TEA MIX

1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih)
2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi
3) Mengurangkan kolestrol
4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya
5) Menguatkan tulang
6) Antibakteria dan antiviral
7) Menggalakkan kulit yang sihat
8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis
9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit
10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan
11) Mengandungi Polifenol yang membantu mencegah kanser
12) Sebagai penggalak TENAGA semulajadi
13) Ditambah dengan Taurina yang meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
14) Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan tenaga dan kecergasan tubuh.
15) TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan




PERBEZAAN CINCH ENERGY TEA MIX

Memang berbeza dengan teh lain, sebab ada banyak ekstrak di dalamnya. Antara ekstrak utama yang ada dalam CINCH ENERGY TEA MIX:

1) MATCHA GREEN TEA
* antioksida yang sangat tinggi
* energy booster
* metabolisme booster
* bakar kalori up to 4x

2) TAURINA
* menggalakkan metabolisme
* lebih bertenaga
* larutkan lemak
* membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3) WHITE TEA
* membakar lemak-lemak berlebihan
* menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
* meningkatkan metabolisme
* juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4) ROOIBOS RED TEA
* tumbuhan herba dari Afrika (dikenali sebagai THE MIRACLES TEA/LONG LIFE TEA)
* melarutkan lemak
* meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
* agen detox yang kuat

5) RED TEA
* Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat
* Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
* merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

Banyak kan fungsi CINCH ENERGY TEA MIX ni. Memang amat bagus untuk buang berat badan berlebihan. Bagi yang kurang bersenam dan yang kurang melakukan aktiviti fizikal amat-amat digalakkan ambil CINCH ENERGY TEA MIX ini kerana ia membantu untuk boost metabolisme kita.


CARA PENYEDIAAN CINCH ENERGY TEA MIX

CINCH ENERGY TEA MIX datang dalam sachet yang mudah bagi setiap satu hidangan dan boleh diminum secara panas atau sejuk.
1. Campurkan 1 stick CINCH ENERGY TEA MIX Shaklee ke dalam 6-8oz air panas atau sejuk (mengikut citarasa anda). Kacau hingga sebati dan minum.

2. Bagi yang tak berapa suka rasa plain Cinch Tea, boleh campurkan sesudu teh madu ke dalam Cinch Tea, untuk sedikit kemanisan dan mendapat tambahan khasiat madu.

3. Bagi yang suka rasa masam, mahupun penggemar Teh-O Ais Limau, boleh campurkan sesudu teh madu dan perahan lemon. Tambahkan beberapa ketul ais. FUH! Misti terangkat! 
 
Senang dibawa ke mana-mana. Bawak 1 sachet letak dalam handbag, pastu bancuh. Credit image to IbuVitaminShop

Amacam? Macam menarik je kan. Ni yang rasa macam nak kena try nih!!!!

So sape yang rasa nak turunkan berat badan, yang tak berapa suka shake yang jenis susu tu, tapi lebih suka minum teh, anda patut cuba.Tak pernah jumpa lagi teh yang buat kita rasa kenyang, yang boleh bakar lemak, yang boost tenaga ke tahap maksimum. 

Nanti saya share testimoni dari customer dan sahabat-sahabat yang dah rasa. Kejap lagi saya nk order barang, CINCH ENERGY TEA MIX salah satu item yang wajib saya beli. MESTI CUBA!

Thanks for reading! 

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga? 
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 

FREE CONSULTATION 
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...