Friday, 2 August 2013

Langsing dan Sihat Bersama Shaklee

Kam Haryatie Abdul Mutalib | 03:29 |
A: Babe…Aku nak kuruskan badan lah 
B: Ha? Ko kuruskan badan nanti apa yang tinggal? Tinggal rangka ada la… 

Selalu tak dengar ayat-ayat macam ni? Kalau orang yang cakap tu memang gemuk, boleh la diterima. Tapi, selalu juga kita dengar orang yang kita nampak pada mata kasar kita dah memang kurus, nak kurus lagi. Sebenarnya keadaan yang paling baik bagi tubuh seseorang itu adalah langsing dan sihat.

Jumlah kalori yang diperlukan oleh setiap orang juga tak sama. Sebab tu kita kena amalkan diet seimbang. Tapi itu pun satu masalah juga. Ada orang susah nk control makan. Makanan tinggi kolesterol, tinggi lemak, itu lah yang paling sedap. Tapi tak pe, Shaklee ada menawarkan Shape Up Program. Sesuai untuk semua, lelaki, wanita, yang bujang, yang dah kahwin tak lupa juga ibu menyusu.

Secara asasnya untuk diet, badan kita memerlukan perkara berikut: 

Emulsifier + Detox + Protein = Langsing + Sihat

 

Emulsifier - Lecithin/Omega Guard 
Berfungsi untuk memecahkan lemak. Lecithin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak. Secara ringkasnya, ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat pada dinding membrane. Lecithin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.

Untuk ibu menyusu disarankan mengambil Omega Guard kerana Omega Guard mengandungi DHA dan EPA yang tinggi yang membantu perkembangan otak bayi. Ibu langsing, anak pintar. 

Bagi mereka yang menghadapi masalah kolesterol tinggi juga disarankan untuk mengambil Omega Guard kerana salah satu fungsi omega-3 adalah menurunkan kadar kolesterol ‘jahat’ LDL yang menjadi punca penyakit jantung.


Detox - Herb-Lax/Alfalfa 
Membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Detox penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan.Mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detox.

Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk serap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

Herb-Lax TIDAK DIGALAKKAN untuk IBU MENYUSU jika diambil setiap hari. Cara pemakanan perlu diubahsuai untuk ibu menyusu. 2-3 seminggu. Tetapi dicadangkan adalah lebih baik ambil Alfalfa. 


Protein - Cinch/ESP 
Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%. Cth makanan yang kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu (susu, keju, yogurt), kekacang, avokado, ayam.

Protein penting untuk memelihara OTOT dalam badan. Perasan tak ada orang yang berat badan turun tapi badan flabby (menggeleber). Orang yang macam ni, yang turun tu bukan berat, tapi dia kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak.

Cinch Shake adalah serbuk protein yang diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan, pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Cinch juga berfungsi sebagai meal replacement. 

Cinch Shake membakar kalori, di samping memberi rasa kenyang dan dalam masa yang sama memelihara otot tubuh. Jadi hanya lemak-lemak yang dibakar. Bukan memusnahkan otot-otot kita. So bila anda dah kurus nanti, takde lah kulit-kulit dan otot menggeleber sebab otot terpelihara. 

Untuk ibu menyusu, dicadangkan ambil ESP berbanding Cinch Shake kerana kalori Cinch sangat rendah dan dikhuatiri membantut pertumbuhan anak-anak. 

p/s Dapatkan Shaklee Diet Program - Jadual Makan  Vitamin & Tips dari saya bagi mereka yang mengambil Full Set.

Thanks for reading!

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...